x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Miriţă şi Brightman, în duet

Miriţă şi Brightman, în duet

de Anca Stanescu    |    22 Feb 2008   •   00:00
Miriţă şi Brightman, în duet

A mers să-şi caute steaua chiar şi “Pe-o margine de lume”. Şi a găsit-o. Strălucitoare, luminoasă, asemeni numelui: Brightman. Sarah Brightman. Cine este norocosul aventurier? Vlad Miriţă (foto), interpret cu şanse mari de a câştiga finala naţională Eurovision.

ÎMPREUNĂ


A mers să-şi caute steaua chiar şi “Pe-o margine de lume”. Şi a găsit-o. Strălucitoare, luminoasă, asemeni numelui: Brightman. Sarah Brightman. Cine este norocosul aventurier? Vlad Miriţă (foto), interpret cu şanse mari de a câştiga finala naţională Eurovision. Cu o voce clară şi puternică, Vlad, unul dintre puţinii cântăreţi români de crossover, a atras atenţia. A fost solicitat de managementul sopranei Sarah Brightman şi casa de discuri EMI SUA (prin intermediul EMI Romania) pentru un posibil duet cu aceasta. Piesa, intitulată “I’ll Be With You”, va fi inclusă pe viitorul album al artistei, preconizat să apară la sfârşitul lunii martie. Deşi single-ul va fi lansat în limba engleză, producătorii se gândesc serios să dea la cheie şi o variantă în română. Noul album al artistei va conţine şi duete cu Andrea Bocelli, Paul Stanley, Alessandro Safina şi Fernando Lima.

 

A DĂRÂMAT BARIERELE. Sarah Brightman are un palmares impresionant, fiind cea mai bine vândută soprană a tuturor timpurilor. 26 milioane de albume şi mai bine de două milioane de DVD-uri vândute stau mărturie succesului ce durează de peste două decenii. În plus, ea a fost primul artist care a dărâmat barierele mixând genuri muzicale principale, de la pop şi rock la operă şi arii clasice. Stilul său unic a deschis calea pentru artişi ca Andrea Bocelli, Il Divo şi Josh Groban. Vlad Miriţă a activat ca tenor în cadrul Corului “Madrigal”, iar din 2006 este tenor la Opera Naţională din Bucureşti. În doar câţiva ani a reuşit să strângă premii mari la concursuri importante. A susţinut recitaluri şi turnee în Spania, Germania, Austria, Belarus, precum şi în cadrul Festivalului “G. Enescu” (septembrie 2007), al mega-concertului Proms of Delight şi în “Tragedia lui Carmen”. Aşadar, putem spune că, în această primăvară, “tunetul” Miriţă se va întâlni, pe scenă, cu “fulgerul” strălucitor Brightman. Va rezulta furtună? Probabil, dar o furtună muzicală, care, cu siguranţă, va purifica aerul încărcat de prea multe noxe.

×
Subiecte în articol: antimonden brightman