x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden NASA nu mai are loc pe Luna

NASA nu mai are loc pe Luna

06 Sep 2005   •   00:00

Planurile NASA de a construi un centru de cercetare pe satelitul natural al Pamantului pot fi date peste cap... din lipsa de spatiu. Motivul: 3,4 milioane de persoane din intreaga lume, printre care si romani, detin deja acte de proprietate ale unor terenuri selenare.

Record la stat sub duS


Sase tineri germani au petrecut 101 ore sub dus si au invins cu o ora precedentul record mondial. Echipati cu costume de baie, cei sase, patru barbati si doua femei, cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani, au avut voie sa ia o pauza de zece minute la fiecare ora. Ei au reusit chiar sa doarma sub dus.


Inima de cal de curse...


Inima celui mai cunoscut cal de curse din Australia - Phar Lap - este exponata de muzeu. Cordul cabalinei, in greutate de 6,2 kg, este tinut intr-un laborator foarte bine pazit, situat sub Muzeul National al Australiei, din Canberra. Publicul va putea admira inima in luna noiembrie, cand se sarbatoresc 75 de ani de cand Phar Lap a castigat Melbourne Cup.

Ca-n jungla - Tarzan este la moda in Elvetia


In Elvetia este la moda un nou sport extrem: sariturile din copac in copac, in stil Tarzan. Mii de persoane iau cu asalt Seilpark Gantrisch pentru a-si ridica nivelul adrenalinei executand salturi de pe o platforma pe alta, la 30 de metri deasupra pamantului. Managerul si instructorul Rolf Ryser spune ca oamenii isi schimba tot timpul gusturile si vor altceva in materie de sporturi extreme. "Trebuie sa te concentrezi pentru a putea topai de pe o platforma pe alta. Esti foarte sus, iar o cazatura nu ti-ar prinde bine. Asa ca inima bate foarte repede", a declarat Jeannette Grindat, o amatoare a acestui sport.

Stiinta - Sintetizator de voce controlat cu ochii


Fizicianul britanic Stephen Hawking foloseste miscarile ochilor pentru a controla sintetizatorul de voce, a povestit asistentul acestuia, David Pond, citat de AFP. Autorul sufera de scleroza laterala amniotrofica, boala a motoneuronilor. Fizicianul a fost diagnosticat cu aceasta boala, care se manifesta prin atrofierea muschilor, pe cand avea 21 de ani si studia la Cambridge. La 63 de ani, Hawking este britanicul care a supravietuit cel mai mult timp acestei boli. Fiind paralizat, el a folosit pentru a se exprima un sintetizator de voce, pe care il controla cu mana. Dar, fiind pe cale sa nu-si mai poata utiliza mainile, el foloseste de mai mult de doua luni un aparat care ii permite sa controleze sintetizatorul prin miscarile ochilor, a declarat Pond.

Razbunare - A "injunghiat" tabloul "fals"


O nemtoaica a atacat un tablou al artistului american Roy Lichtenstein, pe care l-a "injunghiat" de patru ori. Femeia de 35 de ani, din München, a sfasiat pictura aflata intr-un muzeu din localitatea austriaca Bregenz, motivand ca este un fals rusinos. Panza era cat se poate de autentica si valora cateva milioane de dolari. Tabloul era asigurat pentru patru milioane de euro si va putea fi restaurat.

Bosnia - Nationala Belgiei, santajata de politisti


Politistii bosniaci care escortau nationala de fotbal a Belgiei pe traseul dintre Sarajevo si Zenica au imobilizat autocarul si au cerut ca in schimbul continuarii drumului sa primeasca tricourile fotbalistilor belgieni, informeaza Rompres. Jucatorii nu au avut incotro si au renuntat la sase tricouri de antrenament, explicandu-le politistilor ca nu le pot da tricourile in care urmau sa joace la intalnirea oficiala din preliminariile Campionatului Mondial din 2006 impotriva reprezentativei Bosniei. Federatia belgiana de fotbal a anuntat ca va depune o plangere la FIFA.

Aglomeratie - NASA nu mai are loc pe Luna


Planurile NASA de a construi un centru de cercetare pe satelitul natural al Pamantului pot fi date peste cap... din lipsa de spatiu. Este foarte posibil ca Agentia Spatiala Americana sa nu mai gaseasca vreun locsor, deoarece sunt 3,4 milioane de proprietari ai unor terenuri selenare. Americanul Dennis Hope a adresat o cerere autoritatilor din San Francisco, care l-au improprietarit cu terenul selenar. Isi va permite NASA sa suporte din bugetul de 17 miliarde de dolari si costurile chiriei pe terenuri?
×
Subiecte în articol: antimonden