x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nuntă regală în Iordania. Prinţul moştenitor Hussein bin Abdullah s-a căsătorit. Imagini spectaculoase

Nuntă regală în Iordania. Prinţul moştenitor Hussein bin Abdullah s-a căsătorit. Imagini spectaculoase

de Anastasia Paul    |    02 Iun 2023   •   18:00
Nuntă regală în Iordania. Prinţul moştenitor Hussein bin Abdullah s-a căsătorit. Imagini spectaculoase
Sursa foto: Hepta

Cea mai mare nuntă din Orient a avut loc în Iordania, unde prințul moștenitor Hussein bin Abdullah s-a căsătorit cu Rajwa Al-Saif, care provine dintr-o bogată și influentă familie saudită.

Mirele și mireasa au fost sărbătoriți în cadrul unei ceremonii separate cu o zi înaintea nunții.

Rajwa a ales să poarte o rochie albă, creată de designerul Elie Saab. Și prințea de Wales, Kate Middleton, a purtat tot o rochie creată de Elie Saab, roz, elegantă, cu podoabe elaborate. 

Viitoarea regină a Iordaniei are 29 de ani, este arhitect, a învățat și a lucrat în Statele Unite. Ea a sosit la Palatul Zahran, într-un Rolls-Royce Phantom V din 1968, făcut pe comandă pentru străbunica prințului moștenitor. Hussein a sosit mai devreme, în uniformă militară de ceremonie, cu o sabie cu mâner de aur. 

Familiile și oaspeții lor s-au adunat într-un foișor în aer liber, înconjurat de grădini amenajate pentru o ceremonie tradițională de nuntă musulmană, cunoscută sub numele de „katb al-ketab”. Mulțimea a izbucnit în aplauze după semnarea contractului de căsătorie.

Printre invitați au fost Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, prinții de Walles, William și Kate, regina Marii Britanii, Camilla, precum și membri ai altor familii regale din întreaga lume. 

La câțiva kilometri distanță, mulțimea s-a adunat într-un amfiteatru roman antic pentru a privi, pe un ecran uriaș, cuplul regal pecetluindu-și jurămintele și schimbând inele. După câteva minute de tăcere, mii de oameni au fost în picioare, fluturând steaguri.

Căsătoria dintre Rajwa și prințul moștenitor Hussein bin Abdullah este privită ca o alianță strategică între Iordania și Arabia Saudită, în contextul în care aceasta din urmă are mari zăcăminte de petrol, în timp ce Iordania este săracă în resurse. 

Cei 11 milioane de cetățeni iordanieni au asistat în ultimii ani la ascensiunea tânărului prinț moștenitor, prezent tot mai mult în public alături de tatăl său, regele Abdullah al II-lea.

Prințul Hussein are 28 de ani, a absolvit Universitatea Georgetown din SUA și s-a înrolat în armată. A câștigat aprecierea internațională vorbind la Adunarea Generală a ONU.

„Nu este doar o căsătorie. Este prezentarea viitorului rege al Iordaniei. Problema prințului moștenitor a fost închisă”, spune analistul politic Amer Sabaileh.

Familia regală a fost zguduită de lupte interne după ce regele Abdullah al II-lea l-a înlăturat pe fratele său vitreg, prințul Hamzah bin al-Hussein, pe care îl numise succesor în 1999 dar căruia i-a retras titlul 6 ani mai târziu, în 2004.

Totodată, țara se confruntă cu probleme economice după ce au ajuns în Iordania zeci de mii de refugiați sirieni și irakieni, la care se adaugă și mii de palestinieni. Totodată, Amman are relații tensionate cu Israelul. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

 


 

×
Subiecte în articol: iordania nunta hussein rajwa al saif abdulah