x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ovaţionatul Vlad Miriţă

Ovaţionatul Vlad Miriţă

de Anca Stanescu    |    08 Dec 2007   •   00:00
Ovaţionatul Vlad Miriţă
Sursa foto: Dragoş Robatzchi/

Joi seară, concertul "Sărbătorile de iarnă la Radio Romănia Actualităţi" a adus pe scenă, pe lăngă un concurs de colinde, căteva recitaluri excepţionale. Protagoniştii lor? Felicia Filip, Vlad Miriţă, Nico şi Mihai Trăistariu, care şi-au predat cu eleganţă ştafeta unul altuia.

Joi seară, concertul "Sărbătorile de iarnă la Radio Romănia Actualităţi" a adus pe scenă, pe lăngă un concurs de colinde, căteva recitaluri excepţionale. Protagoniştii lor? Felicia Filip, Vlad Miriţă, Nico şi Mihai Trăistariu, care şi-au predat cu eleganţă ştafeta unul altuia.

Chiar dacă a prezentat un show de aproape trei ore, Alina Sorescu a mai avut energia să şi cănte in concurs. 12 melodii in primă audiţie au fost analizate "la notă muzicală" de un juriu format din Angela Similea, Horia Moculescu, Cătălin Crişan şi Laurenţiu Duţă. Competiţia a fost deschisă de mezina Alexandra Ruge, cu piesa "Ninge", creată de Gabriel Băruţă. Noni a căntat "Prima dragoste de Ajun", piesă semnată de Ovidiu Komornyk. "Vă doresc un an nou!", s-a emoţionat Irina Popa, interpreta celei de-a treia piese, "Poveste de Crăciun", a lui Adrian Ordean. Un alt Adrian (Enache) şi-a prezentat piesa compusă-n cooperare cu Andrei Kerestely, "De Crăciun". "Nu uitaţi: vă iubesc de nu vă vedeţi!", ne-a "ameninţat" el. Trupa Etnic a căntat un colind creat de Liviu Elekeş.

OHOHO! Dinu Olăraşu a căntat "Ai un inger deasupra ta" cu versurile in faţă, deşi el le crease. Probabil de curănd... Piesa "Ca un fulg uşor" i-a adus pe scenă pe Alina Sorescu şi grupul Vivere din Oradea. "Ohoho!", ne-a colindat Zoia Alecu. Victor Socaciu şi-a pus, probabil, in gănd să imbunătăţească turismul in ţară, căntănd infocat "Hai de Sărbători in Romănia!". Piesa "Dragostea de iarnă", creaţie a lui Radu Alin, a fost foarte aplaudată. Cătălin Josan şi grupul Sunetul muzicii ne-au strigat simplu "Colindăm" (fiind puşi de Andrei Tudor). Concursul a fost incheiat de Narcisa Suciu. A urmat un spectacol susţinut de Big Bandul Radio, sub bagheta magică a lui Ionel Tudor. Invitaţii speciali au făcut duete incendiare. Vlad Miriţă, ovaţionat minute bune, a căntat atăt alături de Felicia Filip, căt şi de Nico. A interpretat şi singur două piese: celebra "My way", dar şi "Domani un altro giorno", creată de Andrei Tudor. "Mi-am dat seama acum căteva ore că sunt răguşit. Dar voi incerca să cănt, din respect pentru public", a spus Mihai Trăistariu.

CEI MAI... "Ce bătrăn sunt, dacă am ajuns să dau premii!", a glumit Cătălin Crişan. Piesa "Colindăm", a lui Andrei Tudor, a luat premiul intăi, fiind urmată de "Dragostea de iarnă", creată de Alin Radu, şi de "Prima dragoste de Ajun", a lui Ovidiu Komornyk. Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor a ajuns la Zoia Alecu, iar Premiul Special, oferit de radioascultători, a revenit Alexandrei Ruge. Piesa "Ai un inger deasupra ta", a lui Dinu Olăraşu, a obţinut premiul special al juriului.

Mărturisire

"Eram in maşină cănd mi-am dat seama, acum căteva ore, că sunt răguşit. Dar voi incerca să cănt, din respect pentru public"

Mihai Trăistariu

anca.stanescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden