x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Peste 170 de trupe la Wave Gotik Treffen

Peste 170 de trupe la Wave Gotik Treffen

de Catalina Iancu    |    12 Mai 2008   •   00:00
Peste 170 de trupe la Wave Gotik Treffen

Corespondenţă din Leipzig
Zilele acestea se desfăşoară în Leipzig cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Wave Gotik Treffen. În perioada 9-12 mai, WGT strînge cel mai consistent lineup de pînă acum.



Corespondenţă din Leipzig
Zilele acestea se desfăşoară în Leipzig cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Wave Gotik Treffen. În perioada 9-12 mai, WGT strînge cel mai consistent lineup de pînă acum.

Peste 170 de trupe concertează în diverse puncte ale oraşului. Chiar dacă numeric nu s-a depăşit recordul din 2000 (300 de trupe), în 2008 sînt totuşi cele mai multe capete de afiş din zona gothic: Paradise Lost, Tristania, Tarja Turunen, Lake of Tears, Jesus on Extasy, Tiamat sau Christian Death. Fanii au avut de unde alege, ba mai mult, fiind atît de multe atracţii, au trebuit să renunţe la unele evenimente pentru a participa la altele, şi asta şi din cauza distanţelor mari dintre săli. Si trupele au avut un program încărcat: Paradise Lost şi-a prezentat în avanpremiera DVD-ul „The Anatomy of Melancholy“, care va ajunge în magazinele din Germania la 23 mai. Jesus on Extasy a avut primul concert de după lansarea celui de-al doilea album, „Beloved Enemy“, iar Tiamat şi-a promovat cel mai recent produs discografic, „Amanethes“. Festivalul nu se reduce numai la concerte rock, ci este un adevărat eveniment cultural, ce cuprinde expoziţii, lansări, filme, documentare, teatru, muzică clasică, lectură, poezie, sesiuni de autografe etc. Pe lîngă manifestările din programul oficial, multe cluburi organizează party-uri tematice, astfel că activităţile se întind la unii pînă spre miezul nopţii, iar la alţii pînă după răsăritul soarelui. Piaţa Medievală şi Satul Pagan găzduiesc expoziţii cu vînzare, de unde pot fi achiziţionate tot felul de suveniruri gotice şi medievale. Un alt punct important este complexul Agra, în care se află atît zona corturilor, cît şi standuri ale celor mai importante firme de vestimentaţie şi accesorii dark. Numărul mare de locaţii (peste 25) transformă întregul oraş într-o scenă, dacă ar fi să ne referim numai la parada ţinutelor, miile de gothici fiind costumaţi special pentru eveniment. WGT, cel mai mare festival de gen din Germania şi chiar din întreaga Europă, se va termina oficial luni seară, cu petrecerea de închidere, găzduită de Darkflower, dar DJ-ii din cluburi îi vor ţine pe gothici cel puţin încă o zi în oraş.

×
Subiecte în articol: antimonden