x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Preselecţii - Mamaia îşi caută creatori şi vedete prin ţară

Preselecţii - Mamaia îşi caută creatori şi vedete prin ţară

de Catalina Iancu    |    01 Iul 2008   •   00:00
Preselecţii - Mamaia îşi caută creatori şi vedete prin ţară

Ce şi cum se mai întîmplă pe la Mamaia? Dacă în anii trecuţi organizatorii nu mai pridideau sortînd cîntăreţi şi melodii, acum îi caută cu lumînarea prin ţară!



Ce şi cum se mai întîmplă pe la Mamaia? Dacă în anii trecuţi organizatorii nu mai pridideau sortînd cîntăreţi şi melodii, acum îi caută cu lumînarea prin ţară! Doar-doar or descoperi niscai vedete sau creatori de melodii celebre. Şi nu-i caută oricum, ci cu ditai caravanele! Acestea vor ajunge în Timişoara şi Arad, la 4 şi 5 iulie. Aici se vor organiza preselecţii la Secţiunea Interpretare – Muzică Uşoară şi Muzică Populară. Festivalul Naţional de Muzică Uşoară va avea loc la Mamaia, în perioada 18-24 august 2008, iar Festivalul Naţional al Cîntecului şi Dansului Popular Românesc – în perioada 25-31 august 2008.

INTERPRETARE. Programul complet este următorul: Timişoara, Campania "Mamaia caută o vedetă", la 4 iulie. Apoi preselecţia din Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara. La ora 11:00, preselecţia la Centrul Cultural şi Artă Timiş, şi ora 20:00, concert în Piaţa Unirii, cu trupele Edict şi Parlament. La Arad, campania se va desfăşura sub titlul "Folclorul la mare... căutare", la 5 iulie. Ora 11:00, preselecţia la Sala Studio – Teatrul "Ioan Slavici" Arad, şi ora 20:00, concert în Piaţa Avram Iancu.

Juriul este format din Eugenia Florea, Petrică Paşca (dirijor Ansamblul "Rapsozii Zarandului") şi Ana Pacatiuş – interpret de muzică populară, profesor de canto popular. Vor susţine recitaluri Emilia Bubulac, Ovidiu Bivolar, Ana Almăşana Ciontea, Traian Jurchela, Ana Pacatiuş.

CREAŢIE. Mai sînt 30 de zile de înscriere a pieselor pentru Secţiunea Creaţie.  Preselecţia va avea loc la 4 august. Cîntecele vor fi transmise la Consiliul Judeţean Constanţa, Aleea Magnoliei nr. 2, bl. L4, et. 1, camera 109, Constanţa, pînă la data de 31 iulie 2008, ora 17:00. Jurizarea pentru secţiunea amintită va avea loc în ziua de 4 august 2008, orele 10:00-20:00. În condiţiile în care juriul nu finalizează preselecţia la data stabilită, în cazul în care va fi un număr mare de creaţii înscrise, organizatorii îşi rezervă dreptul de a prelungi perioada de preselecţie.
Mai multe informaţii, precum şi regulamentul Festivalurilor Mamaia, găsiţi la www.cjc.ro.

×
Subiecte în articol: antimonden