x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Primarul Iaşului, socru mic, Rovana Plumb naşă. Victor Ponta şi Liviu Dragnea, invitaţi de onoare

Primarul Iaşului, socru mic, Rovana Plumb naşă. Victor Ponta şi Liviu Dragnea, invitaţi de onoare

de Cristinel C. Popa    |    27 Sep 2014   •   09:24
 Primarul Iaşului, socru mic, Rovana Plumb naşă. Victor Ponta şi Liviu Dragnea, invitaţi de onoare
Sursa foto: Radu ANECULAESI/PRO IMAGE

Vineri a avut loc la IaşI cununia civilă a mezinei primarului Iaşului, Gheorghe Nichita. Oraşul a fost împânzit de forţe de ordine şi spălat încă de dimineaţă. Pregătirile au început cu mai multe zile înainte, când Oficiul Stării Civile a fost renovat, iar în faţa bisericii unde sâmbătă va avea loc cununia religioasă s-au plantat flori şi gazon. S-­a făcut curăţenie şi s-au instalat bănci. Pentru ca în timpul manifestărilor să nu aibă loc un eveniment nedorit, Nichita edilul s-a asigurat personal la Oficiul Stării Civile că totul este în regulă.

Gheorghe Nichita s-a întors acolo şi a oficiat căsătoria fiicei sale, Ilinca, în vârstă de 27 de ani, cu alesul inimii sale, mai mare cu trei ani, Cosmin Livezeanu. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. La un moment dat, un jurnalist care a încercat să privească pe geam oficierea căsătoriei, la care nu au avut acces decât invitaşii, a fost agresat de unul dintre numeroşii agenţi de pază prezenţi. Primarul Iaşiului nu a fost de acord ca Renata Marin. şefa Stării Civile locale să oficieze, ci a preferat ca personal, în calitate de primar să fie el cel care îşi căsătoreşte fiica. “Sunt foarte bucuros că una din fiicele mele deja întemeiază o familie şi e foarte important. Mi-am dorit foarte mult acest lucru, este o împlinire ca părinte să-ţi vezi copilul căsătorit, şi mai mult este o împlinire când vezi că face paşI temeinici în viaţă. Voi oficia eu cununia civilă, în momentul de faţă voi avea mai puţine emoţii, nu ştiu ce va fi atunci când va trebui să fiu în postura de ofiţer de stare civilă. Sincer să fiu, em emoţii de obicei la toate cuplurile pe care le oficiez”, a spus Gheorghe Nichita înainte de cununia civilă. La evenimentul de la Iaşi a fost prezentă şi Rovana Plumb, ministrul Muncii, cea care este una dintre naşele cuplului.

Înaltul demnitar a profitat de ocazia de a fi în oraş şi a tăiat panglica inaugurală la o unitate destinată tinerilor care trebuie să părăsească centrele de plasament. “Le doresc din tot sufletul să aibă o viaţă frumoasă, să se iubească şi să se înţeleagă, şi să trăiască într-o societate în care cu siguranţă este una normală şi va fi una a construcţiei care va aduce bunăstare”. Mirii Ilinca Nichita şi Cosmin Livezeanu au două perechi de naşi: pe ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi sotul ei Dan Plumb, cealaltă fiind formată din notarul Manuela Pohoaţă şi soţul ei, medicul Bogdan Doroftei. Cununia religioasă va avea loc sâmbătă, după amiază, la Biserica Sfântul Nicolae din Copou, la eveniment fiind aşteptat şi premierul Victor Ponta. Premierul va participa şi la o inaugurare, urmând să taie panglica noului Palat de Justiţie ieşean, unde s-au mutat nu de mult instanţele ieşene. Petrecerea de nuntă, la care au confirmat prezenţa 570 de invitaţi, va avea loc la
restaurantul ieşean Castel, de la Breazu.

Între alţi invitaţi remarcăm pe vicepremierii Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, dar şi alţi politicieni importanţi, de la Bucureşti sau de pe plan local. Cei care vor participa la nuntă vor avea parte de un meniu diversificat, care va cuprinde atât mâncăruri tradiţionale, cât şi specialităti. |n privinţa muzicienii şi artiştilor ce vor asigura buna dispoziţie, primarul Gheorghe Nichita nu a dezvăluit numele lor, preferând ca aceasta să fie o surpriză. 

 

×
Subiecte în articol: gheorghe nichita nunta iasi