x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden S-a votat Legea "Mihaela Mihai"

S-a votat Legea "Mihaela Mihai"

20 Apr 2005   •   00:00

Mai bine de un an legea privind indemnizatia pentru activitati de liber-profesionist a artistilor interpreti sau executanti din Romania asteapta sa primeasca unda verde.

AMBITIOASA. Mihaela Mihai nu s-a lasat pana nu si-a vazut legea votata
Se pare ca demersurile Mihaelei Mihai, initiatoarea proiectului si presedinta sindicatului artistilor din Romania (UALPR), au avut o finalitate buna: legea s-a votat in Parlament! Victoria le asigura acelora care au prestat o activitate artistica in regim de liber-profesionism dreptul de a primi pensie. Mai exact, artistii care au cantat pana in 2000 (an in care a intrat in vigoare Legea 19 a pensiilor de stat), dar care nu au fost angajati si carora le-au fost oprite impozite de pe urma activitatii artistice vor avea de-acum incolo pensie. Pentru ca aceasta lege sa intre in vigoare, mai trebuie ca si presedintele Traian Basescu sa-si dea acordul. Mihaela Mihai este convinsa ca nu are cum sa fie respinsa de presedinte, legea fiind vitala pentru artisti. (Roxana I. Ancuta)

DREPTATE

"Dupa 45 de ani de vid juridic, vom repara prin aceasta lege o parte din nedreptatea ale carei victime au fost artistii romani. O indemnizatie care vine in fiecare luna, ca o pensie, este vitala pentru artistii in dificultate" - Mihaela Mihai

REUSITA
Mihaela Mihai tine sa precizeze ca, in ultima instanta, iesirea la lumina a legii a fost posibila "prin remarcabila vointa a doamnei Mona Musca si a Comisiei pentru cultura a Camerei Deputatilor cu care am lucrat «pe rupte», sub «presiunea» competenta a domnului Ioan Onisei. Dar piatra de incercare va fi punerea ei in aplicare".

×
Subiecte în articol: antimonden mihai mihaela mihai