x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Scaunul Imparatului" are 7 metri

"Scaunul Imparatului" are 7 metri

01 Iun 2005   •   00:00

Locuitorii din regiunea podgoriilor Kaiserstuhl, Germania, au construit un scaun gigant, care masoara 7 metri.

  • LUME, LUME...

  • "Scaunul Imparatului" are 7 metri

    Locuitorii din regiunea podgoriilor Kaiserstuhl, Germania, au construit un scaun gigant, care masoara 7 metri. Acesta a fost realizat cu ocazia sarbatoririi a 850 de ani de cand locuitorii din zona se ocupa de viticultura. Denumirea zonei e sugestiva, "Scaunul Imparatului", iar legenda spune ca exact acolo se gasea tribunalul unde imparatul Otto dadea verdicte, de pe un scaun asezat in mijlocul satului.

    Pedepsit cu regim de slabit

    Un adolescent italian a fost gasit vinovat de vandalism si tulburarea linistii publice de catre un judecator din Roma, care, in loc sa-l trimita in inchisoare, l-a obligat pe tanar sa slabeasca. Potrivit acestuia, greutatea de 100 kg l-a facut pe elevul de 17 ani sa fie "uracios", astfel ca o dieta ar face ca el "sa-si recapete increderea in sine".

    Casnicie - Scuzele, secretul unui mariaj trainic

    Jumatatea feminina a unui cuplu britanic care detine recordul celei mai longevive casnicii din lume a declarat ca secretul performantei lor consta in capacitatea de a-i cere scuze celuilalt. Percy si Florence Arrowsmith s-au casatorit la 1 iunie 1925 si au sarbatorit ieri 80 de ani de la acest eveniment. Ei au intrat in Cartea Recordurilor la capitolul "varsta cumulata", avand impreuna 205 ani. Dupa parerea ei, secretul e ca ambii parteneri sa-si recunoasca greselile. Sotul, in schimb, zice ca secretul fericirii sale conjugale se rezuma la doua cuvinte: "Da, draga".

    Coabitare - 20.000 de albine, chiriase

    Oklahoma se pare ca e orasul ciudateniilor, zilele acestea. O familie care locuieste intr-un imobil datand din anii 1930 si care reprezinta un obiectiv cu valoare istorica a descoperit intamplator ca sub podeaua de la etajul doi al cladirii se afla o groaza de stupi cu albine. In concluzie, familia s-a trezit cu vreo 20.000 de albine pe post de chiriasi. Deocamdata, albinele vor mai imparti locuinta cu proprietarii de drept pana cand acestia vor contracta o firma care sa poata asigura mutatul in conditii de siguranta, atat pentru albine, cat si pentru prezervarea structurii valorosului imobil.

    Tratament - Joc video impotriva consumului de droguri

    Un medic spaniol a pus la dispozitia utilizatorilor de Internet un joc video in care un motociclist poate rula cu sau fara cocaina si care ar "vaccina psihologic" impotriva consumului acestui drog. Medicul Juan Jos... Legarda a explicat ca jocul creat de el permite utilizatorului sa simta virtual efectele negative ale dependentei de cocaina, ceea ce il "imunizeaza" la tentatia de a incerca drogul. Jocul poate fi descarcat de la adresa www.tavad.com in spaniola si in engleza.

    Viena - Zoo, intr-un apartament

    O echipa de pompieri din Viena a descoperit, intr-un apartament inundat, o minigradina zoologica, mai exact un porc de 100 kg, doi pitoni tigrati de 1,8 metri, un caiman de un metru lungime si cateva pisici. Vecinii care locuiesc sub apartamentul cu pricina au chemat pompierii dupa ce apa a ajuns la ei in casa. Echipele de interventie au gasit animalele inotand in apa revarsata din cada. Vecinul proprietarului a spus ca nu stia de existenta animalelor si ca a pus grohaitul porcului pe seama zgomotelor de la televizor. Legea prevede ca detinerea animalelor este ilegala in conditiile date.

    Thailanda - Chiloti second-hand pentru femei

    Guvernul thailandez catalogheaza banalii chiloti drept obiecte de lux. Aceasta vine ca raspuns la apelul directorului inchisorii centrale pentru femei, care acuza guvernul ca nu asigura detinutelor mai mult de doua perechi de chiloti pe an. In consecinta, Ankhanueng Lebnak a propus deschiderea unui fond national de donatii, in care publicul este rugat sa "verse" lenjerie intima, de preferat noua, dar, daca nu se poate, merge si la mana a doua. Inchisorile thailandeze sunt deja suprapopulate, 250.000 de persoane aflandu-se in puscarii, din care o cincime sunt femei, dintr-un total de 65 de milioane de locuitori ai tarii.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden