x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Spaga va ajunge la radio

Spaga va ajunge la radio

23 Oct 2004   •   00:00

Tudor Chirila - actor, compozitor, cantaret. Iarina Demian - regizor. Mesajul musicalului "Chirita of Barzoieni" este simplu: "Daca nu stii sa spui trendy, good-luck, sir, how are you / Ai sa ramai toata viata un anonim de Panciu".

DANA CIOBANU

Click pentru a mari imaginea
ROLURI. Emilia Popescu, Mirela Oprisor si Tudor Chirila ironizeaza Chiritele moderne
Tudor Chirila este mandru ca a deschis un drum al musicalului in Romania, mai intai cu "Am sa ma intorc barbat", apoi cu "Chirita of Barzoieni", in regia Iarinei Demian, pentru care a scris muzica, impreuna cu Gelu Ionescu.

VARZA MOULIN ROUGE. "Montata la Teatrul de Comedie din Bucuresti, are prima reprezentatie cu public platitor duminica, de la 19:30. Cu casa inchisa. "Este o varza de tip Moulin Rouge, dar una acceptata, pentru ca adaptarea textului lui Alecsandri este foarte potrivita zilelor noastre, in care exista Chirite peste tot. Spectacolul propune un cantec - "Aria Spagii", foarte dur: "Toata lumea ia azi spaga / O iubim si ne e draga / De e dar, de e plocon, / Spaga este de bonton, / Ea deschide si inchide / Usi, dosare, buzunare. / Ne e data din stramosi / Ca s-o purtam gloriosi. / E sireata si cocheta, / E naiva si discreta / Ea ne leaga si ne tine / Strans unite inimile. / Spaga draga si frumoasa / Te iubim ca pe-o craiasa / N-o sa-ti dam drumul din mana / Sa ne fii mereu stapana". Refrenul este "Sa dam spaga / sa luam spaga / Dar mai bine sa luam spaga"", povesteste Chirila.

LIBERTATE. Actorul-cantaret este convins ca Romania nu este o tara intr-atat de libera pe cat se spune si vrea sa testeze acest lucru: "In curand, "Spaga" va ajunge la posturile de radio, sub forma unui CD si vom vedea cat de independente sunt acestea. Eu insumi voi interpreta aria, chiar daca in spectacol este cantata de doi colegi actori. Cantecul indeplineste toate standardele cerute de radio. Nu exista alt motiv, decat versurile, pentru a fi refuzata. Iar daca acest lucru se intampla, ar fi o grava incalcare a libertatii de exprimare".

"Chirita of Barzoieni" este un cabaret social, care vine sa arate modul in care romanii se pleaca in fata Occidentului. "Intr-un an de alegeri, in plina campanie electorala, spectacolul nostru aduce in prim plan o problema esentiala in Romania zilelor noastre: coruptia. Iar performanta colegilor mei, de a canta, dansa si juca doua ore live este una inca neatinsa in Romania", spune Chirila.

TEST

"In curand, "Spaga" va ajunge la posturile de radio, sub forma unui CD si vom vedea cat de independente sunt acestea. Cantecul indeplineste toate standardele cerute de radio. Nu exista alt motiv, decat versurile, pentru a fi refuzata. Iar daca acest lucru se intampla, ar fi o grava incalcare a libertatii de exprimare" - Tudor Chirila, compozitor
×
Subiecte în articol: antimonden spaga