x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Tensiuni diplomatice în Asia, provocate de turneul mondial al lui Taylor Swift 

Tensiuni diplomatice în Asia, provocate de turneul mondial al lui Taylor Swift 

de Redacția Jurnalul    |    05 Mar 2024   •   21:30
Tensiuni diplomatice în Asia, provocate de turneul mondial al lui Taylor Swift 
Sursa foto: Hepta

Turneul mondial al lui Taylor Swift a provocat contre diplomatice între mai multe țări din Asia. Oficiali din Thailanda și Filipine s-au declarat nemulțumiți de acordul semnat de Singapore cu celebra cântăreață prin care orașul stat are exclusivitate pentru concertele din Asia de Sud-Est.

Prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong, a declarat marți că un stimulent acordat lui Taylor Swift pentru a face orașul-stat singura oprire din Asia de Sud-Est în turneul său mondial nu este un act ostil față de vecinii săi, potrivit Sky News. Ca urmare, cânăreața are șase spectacole cu casa închisă pe un stadion din Singapore.

Guvernul din Singapore nu a dezvăluit detaliile din spatele acordului, dar prim-ministrul Thailandei a susținut că luna trecută lui Swift i s-a oferit suma de până la 2,4 milioane de lire sterline pe spectacol în schimbul exclusivității.

Acordul i-a iritat pe oficialii din țările vecine. Încă din februarie, prim-ministrul thailandez Srettha Thavsin a declarat că promotorul l-a informat despre acordul conform căruia Swift nu va face niciun spectacol The Eras Tour în Asia de Sud-Est cu excepția celui de la Singapore.

„Guvernul din Singapore este priceput. Dacă ar fi venit în Thailanda, ar fi fost mai ieftin să o organizeze aici și cred că ar putea să atragă mai mulți sponsori și turiști în Thailanda. Concertele pot genera valoare adăugată pentru economie”, a spus Srettha

„Nu asta fac vecinii buni”, a spus și deputatul filipinez Joey Salceda adăugând că mișcarea poate afecta relațiile dintre Filipine și Singapore.

Turneul Eras este al șaselea al cântăreței Taylor Swift. Turneul, care are 152 de spectacole pe cinci continente, a început pe 17 martie 2023, în Glendale, Arizona, SUA, și se va încheia pe 8 decembrie 2024, în Vancouver, Canada.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taylor swift turneu mondial