x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Tociu, p’ostu’, catelusul nostru!"

"Tociu, p’ostu’, catelusul nostru!"

21 Iul 2004   •   00:00
"Tociu, p’ostu’, catelusul nostru!"

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Romica Tociu este patronul unui bar situat pe malul marii. Ca orice oltean, a dat dovada de un simt extraordinar al afacerilor si a amenajat un loc de joaca in apropierea localului, unde in pret este inclusa si o fotografie cu mustaciosul.
HORATIU TUDOR

Restaurantul lui Tociu, Bazooka, atrage atentia nu doar pentru ca este amplasat pe malul marii, in statiunea Olimp, ci si datorita constructiei care seamana cu colibele africane. Acoperisul de paie este exotic, iar preparatele culinare sunt diversificate. Poate ca n-ar fi dat lovitura cu acest restaurant daca nu i-ar fi trecut prin cap sa amenajeze un loc de joaca chiar langa local. Parintii care vin sa se relaxeze dupa o zi de plaja isi pot lasa prichindeii sub supravegherea unei angajate, sa se balaceasca intr-o minipiscina din plastic sau pe un tobogan de dimensiuni uriase. De asemenea, comicul a inchiriat si un parc de motoscutere pentru copiii mai rasariti ca varsta.

ENERGIE. Pentru a-i stimula pe ospatari si pentru a demonstra ca este adanc implicat in business-ul cu frigarui si cu salate mexicane, Romica Tociu munceste cot la cot cu angajatii. Nu se multumeste doar sa dea comenzi scurte si rastite, ci, atunci cand personalul nu mai face fata, el insusi duce clientilor platourile cu mancare. Mai mult, nu putine au fost momentele cand patronul a debarasat de firimituri mesele. Imbracat in maiou negru si bermude rosii si cu slapi de Doamne-ajuta in picioare, Romica Tociu e atractia barului. Se invarte ca un titirez, palavrageste intruna, mai scapa cate un "Sa moara mama, ce prost e bucatarul asta!" si, daca omul nu se satura, cel putin pleaca cu gura pana la urechi.

SINCERITATE. O zgatie de fata dupa ce s-a dat, impreuna cu Romica, pe tobogan a inceput sa bata din palme si sa tipe: "Tociu, p’ostu’, catelusul nostru!". Bineinteles ca actorul, tata a doi copii, nu s-a suparat, caci nici nu avea de ce. A luat fata in brate, dupa care i-a spus: "Tu esti mai tare ca nevasta-mea!". O alta belea pe capul plesuv al olteanului s-a pravalit in clipa in care a acceptat sa se lase fotografiat in valurile marii. Ca la o pocnitura din degete, pe mal au rasarit tot felul de doamne sau domnisoare, unele mai plinute, altele mai slabute, cu sutien sau fara. La unison, toate voiau sa imortalizeze scalambaielile lui Tociu, dupa care au navalit peste el in apa cu un carnetel si-un pix pentru autografe. L-am lasat pe Romica Tociu in bucatarie, de unde se auzea: "Sa moara mama, iar ai pus prea mult piper!". Dupa o jumatate de ora petrecuta in compania lui Romica Tociu ai senzatia ca viata e doar o gluma...

DIVERTISMENT

Nino D’Angelo vrea sa cante pe Litoral
Nino s-ar putea sa ne incante anul acesta nu numai pe scena Festivalului Cerbul de Aur, dar si pe Litoral. Totul depinde de programul pe care-l are interpretul, dar si de ceea ce vor reusi sa rezolve impresarii lui din Romania, intr-una din statiunile aflate pe malul Marii Negre. (R.I.A.)

CONDICA DE RECLAMATII

  • ANDEI ADAM NU-I PLACE PLAJA DE PE LITORALUL ROMANESC. "Nu e deloc amenajata. Nimeni nu se intereseaza de curatenie. Parca nici n-ar exista oameni de serviciu. Chiar daca sunt o gramada de plaje particulare care ar trebui sa arate macar omeneste, daca nu chiar luxos, arata exact ca si locurile fara plata. Platesti ca sa ai confort, da’n cazul asta parca nici nu-ti mai vine sa iesi din hotel." Anda mai are o nemultumire. "Serviciile sunt execrabile. M-am saturat sa merg pe la restaurante si sa scot bani din buzunar cat nu face. Dupa ce ca trebuie sa suporti si ironiile chelnerilor, mai si astepti un car de ani pana-ti aduc comanda. Cand iti vine cu mancarea, ori e prea rece, ori nu-i prea proaspat, ori, pur si simplu, nu e ceea ce ai cerut." (Miruna Mihalcea)

  • PE ERNEST IL DERANJEAZA PROSTIA. "Nu stiu ce se-ntampla, da’ parca pe Litoral creste-al naibii coeficientul de prostie." Dar nemultumirile lui nu se opresc aici: "Nepasarea oamenilor e ingrozitoare. E Litoralul nostru si-l lasam de izbeliste?! Unde-ti intorci privirea, vezi numai mucuri de tigara, sticle aruncate si coceni de porumb imprastiati de colo-colo. In apa, la fel. Intri ca omu’ sa te balacesti si te lovesti de pungi si... stiti foarte bine ce alte mizerii lasate de aia care n-au auzit de toalete". (Miruna Mihalcea)

  • ELENA DE LA MANDINGA ESTE INDRAGOSTITA DE MARE. Asa se face ca n-o intereseaza ce se intampla in jurul ei. Totusi, a avut si ea de facut o reclamatie. "Daca ar fi sa ma iau de cineva, atunci nu m-as lega decat de cei de la INMH. Si asta deoarece au anuntat vreme buna, iar cand am ajuns eu la mare ploua de rupea pamantul. Asta n-ar fi nimic, dar batea si vantul de te lua pe sus. Dupa cateva zile au anuntat ca vremea rea va persista. Si cand colo, imediat dupa ce-am plecat a iesit soarele."
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden tociu