x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Topul folkiştilor romăni

Topul folkiştilor romăni

de Catalina Iancu    |    24 Aug 2007   •   00:00
Topul folkiştilor romăni

Folkul este intr-un permanent proces de revigorare: drept dovadă, numărul concertelor e in continuă creştere, iar cel al festivalurilor de gen aproape s-a dublat in ultimii doi ani. Asta şi datorită proiectului Folk you!, care a ridicat cota artiştilor.

Clasament - Vasile Şeicaru are cele mai multe recitaluri

Folkul este intr-un permanent proces de revigorare: drept dovadă, numărul concertelor e in continuă creştere, iar cel al festivalurilor de gen aproape s-a dublat in ultimii doi ani. Asta şi datorită proiectului Folk you!, care a ridicat cota artiştilor.

In ordinea numerelor şi solicitărilor, Vasile Şeicaru se situează fără discuţie pe prima poziţie in topul folkiştilor, cu o grămadă de spectacole la activ. Numai in ultimele săptămăni, artistul a avut deplasări prin toată ţara: recital la Callatis chiar de ziua lui. Trei zile de concerte pe Litoral, două zile... de zile mari la Braşov, festival la Sighişoara, alte două căntări la Piatra-Neamţ, din nou pe Litoral, la Tărgu-Jiu şi la Folk you! in Vamă. La Curtea de Argeş şi la Săngeorz a fost invitat la Zilele Oraşului, iar la Constanţa, in Piaţa Ovidiu, a scos oamenii din casă cu un superrecital. Mulţi dintre spectatori i-au ascultat piesele din balcon, de unde aveau şi vedere la scenă. Peste căteva zile, cantautorul va bifa un spectacol la Piteşti, iar in septembrie va avea din nou o lună plină, cu recitaluri la Bacău, Craiova, Piteşti şi... la Roma. Căci nu numai in ţară este (supra)solicitat, ci şi in afara graniţelor. Admiratoarele din Italia il aşteaptă "cu braţele deschise", vorba căntecului său. Aşadar, Vale va cănta la 22 şi 23 septembrie pentru romănii care muncesc in oraşul celor şapte coline. De altfel, spectacolele din Italia au devenit o tradiţie pentru el, diaspora solicităndu-l pe artist an de an.

Â

PESTE HOTARE. Tatiana Stepa este şi ea tot timpul pe drumuri, in sensul bun al cuvăntului. In week-end-ul trecut a căntat la Constanţa, iar, in curănd, vocea ei se va auzi in Bulgaria. La 31 septembrie va fi prezentă la evenimentul "Bucureştiul de altădată". Apoi o aşteaptă un festival la Sibiu şi aniversarea de la Casa Studenţilor.Â

Victor Socaciu se află chiar in aceste zile in Germania, unde va susţine două spectacole in week-end, apoi va evolua la Braşov şi la Sibiu.

Mircea Vintilă s-a indrăgostit de Vamă. Şi la Papa Shoni, dar mai ales la Folk you! s-a simţit excelent. "Festivalul a fost inălţător", ne-a declarat Ciocu. In week-end va fi cu trupa la Poiana Braşov, iar peste ceva vreme va avea un recital la Casa Studenţilor din Bucureşti, acolo unde a şi debutat in urmă cu aproape 40 de ani.

La seceriş!

Ducu Bertzi traversează la răndul său ţara in lung şi-n lat şi aproape că ajunge in Bucureşti doar ca să-şi facă bagajele şi s-o pornească din nou la drum. Astăzi, folkistul aterizează la Otopeni, in faţa Primăriei, unde va avea loc un mare concert. Sămbătă va fi la Braşov, iar săptămăna viitoare la Valea Gurghiului, in judeţul Mureş. Urmează Craiova, Roşiorii de Vede şi Popeşti Leordeni. Un spectacol inedit a avut recent la Bucerdea Vionoasă, lăngă Alba-Iulia, o localitate de care nici măcar nu ştia că există. Ducu şi Nicu Alifantis au "străns" cununa grăului, mai precis au căntat la Sărbătoarea Secerişului, la invitaţia unei asociaţii culturale care organizează acţiuni de calitate prin satele şi comunele din imprejurimi. După ce a prezentat Folk you!, Maria Gheorghiu a susţinut concerte la Constanţa, Craiova şi mai are in program recitaluri la Sighetu Marmaţiei, apoi Cămpia Turzii şi Turda, la sfărşitul lunii septembrie.

×
Subiecte în articol: antimonden