x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Povestea uleiului sfânt folosit la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Povestea uleiului sfânt folosit la încoronarea Regelui Charles al III-lea

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2023   •   21:30
Povestea uleiului sfânt folosit la încoronarea Regelui Charles al III-lea
Sursa foto: Hepta

Uleiul sfânt folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea este produs după o rețetă biblică. Acesta trebuie preparat timp de 8 luni.

Farmacit și fost pastor, Mark Hutton, este cel care îl prepară înainte de a fi uns cu el noul monarh al Regatului Unit. Rețeta este secretă și se spune că ar fi chiar uleiul folosit de Moise. Printre ingrediente se află smirna, scorțișoara și uleiul de măsline. 

Mark Hutton are 66 de ani și spune că a căutat timp de luni de zile în toată lumea componentele necesare preparării uleiului sfânt. 

"Ştiu că este un secret, dar pentru mine, să fac acest ulei de încoronare, nu doar ca farmacist, ci şi ca fost om al bisericii, a meritat”, a povestit el, pentru The Telegraph.

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai 2023, când noul monrah va depune jurământul de credință și va fi uns cu uleiul sfânt, folosit și la urcarea pe tron a predecesorilor săi. De mai bine de un secol, acesta este produs în farmacia John Bell & Croyden, din centrul Londrei.

×
Subiecte în articol: ulei regele charles incoronare