"Rubarele, bumbasrâcurile, lacmalele, havacturile, surghiunlâncurile, milostivbojiile, blagorodiile, zapcirlâcurile, duvacmalele, caraghioslâcurile, sindrofiile, plirofoliile şi tiţeriazele." Sau "Boul breaz, bârlobreaz. Brezoian din neamul Bârlobrezenilor. Bârlobrezeniţi de Bârlobrezenescu".
Nu, nu s-a întâmplat nimic grav. Această scurtă introducţie este doar o lecţie de dicţie pe care prezentatorii celei de-a doua seri a "Cerbului de Aur" - Mihai Constantin şi Aurelian Temişan - au trecut-o cu brio în direct, la oră de maximă audienţă. Cei doi s-au completat atât de bine şi au arătat cât sunt de frumoşi (aici a avut o contribuţie şi creatoarea care i-a îmbrăcat - Adina Buzatu) şi deştepţi, încât n-ar strica să-i observe şi alţii... Fără a mai pune la socoteală că ideea de cuplu masculin de prezentatori la un festival e o insolită ieşire din şabloane."Avem un sistem şi acesta funcţionează" - aşa au fost prezentaţi băieţii de la trupa Sistem. Lasere, artificii, cascade de lumini, ţambal pe butoaie, frenezie. Un mega show de mult bun-gust. Un Sistem valabil într-o Românie cu un sistem de valori greu reciclabile.
FORZA HOLOGRAF!
Anul acesta scena "Cerbului de Aur" a fost atât de bine împodobită cu lumini şi a dat atât de bine pe sticlă, încât multă lume a comparat festivalul de la poalele Tâmpei cu cel de la Sanremo. O asemenea realizare costă! Vă daţi seama cam cât, dacă odată băgată în priză această scenă mănâncă un megawat pe zi. Iar într-o seară de spectacol se consumă curent cât într-un oraş ca Râmnicu Sărat - într-o zi. Numai sonorizarea are o putere de 48.000 de waţi! Primăria să trăiască şi să plătească!
Holografii au fost invitaţi să susţină un recital de 75 de minute în seara pop a "Cerbului". Au cântat de toate, mai puţin pop. Au fost chiar momente de rock "supărat", mai ales că Dan Bittman&Co. l-a avut alături pe Nuţu Olteanu. "Mă mir că Televiziunea Română ne-a mai invitat, la cât suntem de bătrâni!" - a spus Bittman mai în glumă, mai în serios. La ce prestaţie au avut, ar merita să mai fie invitaţi la "Cerb" de încă 1.000 de ori! Au fost nişte "bătrâni" şarmanţi, cu un suflu debordând de tinereţe! Bittman l-a chemat pentru o cântare "la rece" şi pe prietenul său Marius Baţu. Astfel s-a putut vedea câtă poezie se află şi într-un "holograf"! "Forza Dan Bittman!" - se striga în Piaţa Sfatului. Victorie!
Nessuno e solo...
Cea de-a doua semifinală n-a fost nici măcar de Doamne ajută! Dintre toţi cei opt concurenţi, juriul nu prea are ce să aleagă. Doar reprezentantul Ciprului - Marios Tofi - a cântat suficient de bine cât să prindă un loc în finală. În rest, jale! În această seară, va fi Vama-Show, iar mâine seară vor susţine recitaluri Loredana, Tiziano Ferro şi Steve Vai.
În 2001, Tiziano arunca în aer topurile din Italia. Născut într-un oraş din apropierea Romei, a studiat de mic chitara, pianul şi tobele. În 1977 a fost descoperit de producătorii Alberto Salerno şi Mara Maionchi, care l-au lansat în lumea muzicii. Albumul său de debut - "Rosso Relativo" s-a vândut în peste un milion de exemplare în Europa. Acum doi ani şi-a lansat în 44 de ţări cel de-al treilea album - "Nessuno e solo". S-a vândut în peste 1,5 milioane de exemplare.
Steve Vai este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti de pe glob. American de origine italiană, Steve Vai nu este numai un virtuoz al chitarei, ci şi un foarte bun compozitor, producător şi vocalist. Şi-a făcut ucenicia în preajma celebrului chitarist Frank Zappa, care a fost impresionat de calităţile sale muzicale. În 1999, Steve a înfiinţat studioul de înregistrări Favored Nations, având ca misiune promovarea "artiştilor care au atins cel mai înalt nivel de perfecţionare la instrumentul muzical pe care şi l-au ales".