x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Un gest cultural huiduit

Un gest cultural huiduit

de Jurnalul National    |    25 Sep 2007   •   00:00
Un gest cultural huiduit

Jurnalistul Miron Manega a fost atacat public la un post de televiziune, unde i s-a reproşat că ar fi căştigat bani pe seama marelui actor, editănd un număr special al revistei VREAU BILET, in memoria lui Adrian Pintea.

Jurnalistul Miron Manega a fost atacat public la un post de televiziune, unde i s-a reproşat că ar fi căştigat bani pe seama marelui actor, editănd un număr special al revistei VREAU BILET, in memoria lui Adrian Pintea. Acuzaţiile nu sunt fondate, susţine cel infierat.

In presa scrisă, "acţiunea" continuă. "E o acuzaţie neghioabă şi iresponsabilă - spune Miron Manega. Revista a fost distribuită gratuit, cu excepţia a 300 de exemplare, folosite pentru a-mi achita restul de datorii la tipografie. Ceea ce incă n-am reuşit. Nu-mi trece prin gănd să mă scuz pentru o faptă care mă onorează. Dimpotrivă, voi reedita revista şi o voi scoate pe piaţă, pentru a vedea toată lumea de ce am fost acuzat". Autorul revistei adresează, pe această cale, o scrisoare deschisă Laviniei Pintea.

DEMERS. "Stimată Doamnă Lavinia Pintea, avănd in vedere că publicarea, intr-un număr special al revistei VREAU BILET, a unor fragmente din opera celui care a fost Adrian Pintea şi a unor tulburătoare declaraţii din presă, a impresionat şi a sensibilizat o dată in plus pe cei (puţini) care au avut norocul să le parcurgă; avănd, de asemenea, in vedere, că acest număr special nu a ştirbit cu nimic ci, dimpotrivă, a onorat şi a reactivat dimensiunea culturală a lui Adrian Pintea, aşa cum aproape unanim s-a constatat şi chiar Dumneavoastră aţi confirmat. Considerănd, pe de altă parte, că demersul meu iniţial, de a contribui la perpetuarea imaginii de mare actor şi scriitor de referinţă a lui Adrian Pintea, nu a fost concludent la tirajul iniţial, distribuit gratuit, am avut impreună cu Editura Vreau Bilet iniţiativa de a retipări, in regim normal de apariţie editorială, acest număr special al publicaţiei amintite. Vă informăm pe această cale că veţi primi, in condiţiile reglementate de legislaţia in vigoare, drepturile de autor ce vi se cuvin, atunci cănd se vor finaliza procedurile de succesiune. Cu stimă, Miron Manega"

Negustorii

"Căt eşti? - Căt sunt ingăduit... Puţin măhnit uneori, mai ales cănd văd că dreptul meu de a fi sentimental este văndut unora care nu-şi pot asuma acest drept decăt cumpărăndu-l, la o trecătoare şi tristă speculă... Negustorii amare..."

Adrian Pintea"Fals interviu"

×
Subiecte în articol: antimonden