x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Un roman poarta geaca "Terminator"

Un roman poarta geaca "Terminator"

de Dana Cobuz    |    04 Feb 2006   •   00:00
Un roman poarta geaca "Terminator"

Intr-o zi, s-a trezit cu un colet la usa. O surpriza din partea echipei care s-a ocupat de promovarea filmului "Terminator 3", cu Arnold Schwarzenegger. In cutie, printre tricouri si afise promotionale, chiar geaca eroului Terminator.

Coletul nu ajunsese intamplator acasa la Adrian Pavel. Era un semn de multumire din partea americanilor pentru romanul care s-a ocupat, benevol si cu bani din propriul buzunar, de promovarea imaginii actorului in sud-estul Europei. Ba mai pusese si umarul la lansarea oficiala a ultimului film din seria Terminator, in 2003, la Bucuresti.

MODELUL. Adrian Pavel avea 11 ani cand a dat, intamplator, peste o biografie a lui Arnold Schwarzenegger. A citit-o pe nerasuflate si i-a ramas intiparita in memorie ambitia austriacului de a fi cel mai bun in ceea ce face. "M-a influentat pozitiv aceasta poveste. Arnold a fost un fel de mentor din umbra. Dupa modelul sau, am perseverat profesional. Asa am inceput, pe la 18 ani, sa lucrez in domeniul calculatoarelor, iar la 20 de ani mi-am deschis firma mea", povesteste tanarul.

In 2003, ca un tribut pentru actor, Pavel a pus in functiune site-ul www.arnold. ro. La scurt timp, impreuna cu firma care a importat "Terminator 3", a organizat premiera oficiala a filmului in Romania. "De atunci, vizibilitatea fan-clubului a crescut si au inceput sa ma caute mai multi iubitori ai filmelor lui Arnold. Atat din tara, cat si din strainatate. Tot mai multi vizitatori din afara - se ajunsese la un milion de accesari - intrau pe forumul de discutii www.arnold.ro. Atunci am decis sa-l facem international - www.globalarnold. com - si am introdus sectiunile engleza, engleza americana, germana, franceza, italiana, spaniola, romana, in constructie fiind cele in daneza, greaca si japoneza", povesteste Pavel.

NICIODATA AICI. In privinta stirilor, site-ul este foarte "la zi". Unul dintre cei mai inraiti fani ai lui Arnold lucreaza la revista Esquire, fiind reprezentantul pe Europa al publicatiei, si trimite catre globalarnold.com stiri si materiale de indata ce sunt scrise. Adrian Pavel nu a facut nici un fel de demersuri sa-si intalneasca idolul, pentru ca se considera "un fan rational, nu unul fanatic".

Desi este o figura proeminenta a cinematografiei hollywood-iene, Arnold nu a ajuns niciodata in Romania. Prima invitatie de a vizita tara noastra a primit-o in 1996, de la Nadia Comaneci, cand aceasta s-a casatorit, la Bucuresti, cu Burt Connor. Actorul nu a ajuns la petrecere, scuzandu-se ca are filmari. Anul trecut, un zvon ca Schwarzenegger va vizita, in sfarsit, Romania a facut turul presei. Era doar o gogoasa menita sa atraga atentia asupra unor nou-infiintate studiouri de film, la care actrita Manuela Harabor are un procent important de actiuni.

UNA DIN ‘80
Faimoasa geaca de piele care se afla acum in posesia lui Adrian Pavel nu a fost niciodata purtata de Schwarzenegger (foto). Pentru filmari fusesera fabricate 80 de geci identice. "Vreo 50 au fost deteriorate in scenele cu explozii si impuscaturi, dar 30 au ramas neatinse. Una a ajuns la mine. In mod normal, asemenea obiecte sunt scoase la licitatie. Mie mi-au trimis geaca in semn de multumire pentru promovarea pe care am facut-o actorului. Este singura din Europa de Sud-Est", spune Pavel.

×
Subiecte în articol: antimonden pavel