x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedete devenite populare

Vedete devenite populare

de Catalina Iancu    |    01 Sep 2007   •   00:00
Vedete devenite populare

Mamaia folclorică a inceput să căştige teren, dar şi audienţă. Serile populare s-au incheiat ieri cu Gala Laureaţilor. Realizatoarea Elise Stan a găsit formula magică prin care a ridicat sala in picioare, mergănd pe ideea schimbării de roluri.

Mamaia folclorică a inceput să căştige teren, dar şi audienţă. Serile populare s-au incheiat ieri cu Gala Laureaţilor. Realizatoarea Elise Stan a găsit formula magică prin care a ridicat sala in picioare, mergănd pe ideea schimbării de roluri.

Astfel, vedetele "uşoare" au devenit populare, iar popularii au căntat muzică uşoară. Insăşi prezentatoarea spectacolului, Iuliana Tudor, a interpretat o piesă a lui Horia Moculescu: "Salcia". Dar nu s-a incumetat să facă acest lucru decăt după ce a obţinut acordul specialiştilor Sanda Cepraga şi Dana Dorian.

ROCADĂ. In prima seară de festival, Nico a căntat "Mărioară de la Gorj" şi "Mociriţa", Elena Gheorghe - "Bună seara, dragii mei" şi "Sus, sus, sus la munte sus". Andra a interpretat o doină şi "Mărie şi Mărioară", Cristina Spătar - "Trandafir de la Moldova" şi

"Dar-ar naiba dragoste in tine", iar Fuego - "La puţul cu cinci izvoare". De cealaltă parte a "baricadei" s-au aflat popularii. Andreea Voica, fata Nicoletei Voica, a interpretat o piesă din repertoriul Angelei Similea, Niculina Stoican a pus punctul pe "i" cu "E bine bine, e foarte bine". Ionuţ Dolănescu s-a incumetat să cănte "Eternitate", copiii lui Nicolae Furdui Iancu - Maria şi Tudor - au căntat "Ani de liceu" şi "Copacul", Alin Cojocăriţa - băiatul Matildei Pascal Cojocăriţa - a căntat "Fetiţe dulci" şi "Tu eşti primăvara mea", soţii Florin şi Florina Mariş au avut un dialog muzical, Gabriela Tuţă a interpretat o melodie din repertoriul Mihaelei Runceanu, iar Viorica Macovei - "Un albastru infinit". In prima seară şi in seara de gală, interpreţii au fost acompaniaţi de orchestra "Lăutarii" din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, iar in cea de a doua seară a festivalului a urcat pe scenă Orchestra Naţională de Folclor.

Lecţie

Surpriza surprizelor insă s-a numit Angela Moldovan. Membră in juriu, interpreta a susţinut un recital demn de invidiat de colegii săi mult mai tineri. Publicul s-a ridicat in picioare, in semn de respect pentru distinsa artistă, care,la vărsta sa, a căntat live.

Deşi a avut emoţii foarte mari, Angela Moldovan a oferit o lecţie desăvărşită de profesionalism, un exemplu pentru orice căntăreţ. Artista a fost acompaniată de dirijorul Constantin Arvinte, care i-a fost alături in multe spectacole.

Emoţii

"Am avut foarte mari emoţii. Este pentru prima dată cănd cănt muzică uşoară pe scenă. Am interpretat «Salcia», iar Horia Moculescu chiar mi-a urat succes şi mi-a spus să am grijă să nu-i stric piesa! Nu cred că m-am făcut de răs"

Iuliana Tudor,prezentator tv

×
Subiecte în articol: antimonden