x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedetele au impartit gaini sinistratilor

Vedetele au impartit gaini sinistratilor

de Cristiana Stamatescu    |    07 Sep 2005   •   00:00
Vedetele au impartit gaini sinistratilor

Catalin Maruta si echipa Tonomatului DP2 au pus artistii la munca. Dupa ce vedetele au donat bani, s-au dus sa imparta ajutoarele pentru 150 de familii sinistrate din comuna Plosca, judetul Teleorman.

Cu banii stransi de la artisti, echipa Tonomatului DP 2 a cumparat 3.000 de gaini, pe care le-a dus in localitatea Plosca, judetul Teleorman. Familiile afectate de inundatii au mai primit alimente si n-au plecat acasa fara autografe de la vedete.

Luni-dimineata, artistii si-au dat intalnire la TVR. In drum spre Plosca au plecat un camion cu gaini, unul cu alimente si un autocar cu vedete. Pasarile s-au ouat pe drum, iar VIP-urile au uitat de cura de slabire si au degustat cozonaci. La plecarea din televiziune, Radu Baron le-a spus fetelor de la Etnic: "Sa fiti cuminti!". Insa solistele n-au prea tinut cont de sfat. La o curba mai periculoasa, una dintre dansatoare s-a lovit la san, iar Betty a pus mana si i-a facut un masaj. Si, ca sa fie tacamul complet, cealalta dansatoare a pipait-o pe Betty pe partea dorsala. Raluca de la Bambi si-a pus picioarele cu tot cu adidasii de firma pe scaunul invelit in catifea si nu parea deloc afectata in plan sentimental.

INTERPRETA. Madalina Manole a fost (porta)vocea actiunii

MADALINA, LA MICROFON! Ce inseamna ca vocea sa fie mai tare decat imaginea! Dintre toate vedetele, doar Madalina Manole a fost recunoscuta de oamenii din comuna. Nici n-a coborat bine din autocar ca toti cei mici au inconjurat-o pentru autografe. Dar interpreta i-a rugat sa astepte, fiindca "acum avem treaba". Actiunea a fost coordonata de Aurel Moldoveanu, care a intretinut si atmosfera. "Haideti, haideti mai repede ca se termina banda! Mai aveti trei minute in care puteti sa va vedeti pe post!", striga cantaretul dupa fete. Mada a primit sarcina de a striga familiile la portavoce, iar artistii s-au pus pe descarcat produse si sortat in pungi: trei sticle de ulei, trei pungi de faina, trei de orez, trei de zahar, trei cozonaci, o cutie cu prajituri, o roata de cascaval si-o punga cu furaje pentru pasari.

DANS SINCRON. Actiunea a inceput cu un moment "coregrafic" realizat de baietii de la Body & Soul si cei de la Mandinga, care au luat fiecare cate-o gaina in brate si au inceput sa le roteasca sincron, in pasi de dans. Bambinele s-au pozat cu puii in brate, insa cand a inceput treaba n-au dat inapoi. Denisa si Raluca si-au dat jos ochelarii de fite si au descarcat faina. Elena de la Mandinga a transpirat ridicand pungi si cutii si isi stergea, din cand in cand, fruntea cu dosul palmei. Micuta Betty n-a stat o clipa locului si a carat, ca o furnicuta, sacose care pareau mai grele decat ea. Dansatoarele de la Mandinga au insfacat pasarile de picioare, insa dupa ce-au fost ciupite au lasat gainile in sarcina baietilor de la Hara si Body & Soul. "Mai mult, mai mult! De ce nu se opreste?", strigau baietii dupa Roxana de la Trident. Moldoveanu a cantat intruna singurul lui hit "Du-te dor calator la mandra ca mor!" si a incolonat toti copiii care plecasera la vanatoare de autografe. Desi nu stiau cine sunt fetele care impart pachete. Asa se face ca au solicitat semnaturi si de la cativa ziaristi din presa scrisa. Desi au fost suspectate c-au venit sa-si faca publicitate, toate artistele au muncit din greu.

IN CAMION. Bambinele si Roxana de la Trident

LACRIMI SI BUCURIE. 150 de familii s-au asezat la rand si au venit sa-si ia produsele cu caruta sau caruciorul de butelie. Batranii au fost de-a dreptul surprinsi ca in sfarsit cuiva ii pasa si de ei. Asa ca nu si-au mai putut stapani emotia si au plans de-adevaratelea. Bunicutele care si-au primit orataniile isi stergeau lacrimile de pe obraz si vorbeau cu pasarile ca si cum ar fi fost niste copii. S-a si dus vestea ca unii care-au inghesuit gainile in sac s-au trezit ca le-a mai murit cate una. Asa ca nimeni n-a mai riscat sa le sufoce, ci le-au legat de picioare cu ce-au gasit la indemana, chiar si cu sireturile de la pantofi. Batranul satului, in varsta de 96 de ani, ne-a dezvaluit reteta longevitatii: dimineata doua oua si un pahar cu vin. Dar de la 60 de ani n-a mai pus picatura de alcool in gura. Toate au mers struna pana in momentul in care s-a auzit ca la stadion "se dau" gaini.

LA COADA. Au inceput sa vina oameni din alte comune sau sateni care n-au inteles ca ajutoarele sunt pentru cei ale caror case au fost luate de ape. Si au cerut de la obraz, specificand ca si ei "au dreptul". Ca sa impace pe toata lumea, echipa a desfacut ultimele pachete, "ca sa ajunga la toata lumea". Unii au recunoscut ca n-au fost afectati de inundatii, dar c-au venit si ei cand au auzit ca Maruta imparte gaini gratis. In schimb, altii s-au tiganit, desi nu erau rromi. Culmea este ca nemultumiti au fost tocmai cei carora nu le-a intrat apa in case si au venit sa ia "pentru vecina" sau "pentru nepotul".

LA PACHET
Cand au aflat despre inundatiile din satele de langa Alexandria, echipa DP 2 n-a putut ramane indiferenta si s-a pus imediat in miscare: cei care au venit sa se bronzeze pe Plaja lui Maruta, artisti mai cu dare de mana sau simpli spectatori, cu totii au contribuit la ajutorarea sinistratilor. Tonomatul a inceput sa colecteze banut cu banut, pentru a le oferi o viata mai buna celor loviti de furia naturii. La finalul celor 29 de editii estivale, suma colectata a fost de aproximativ 500 de milioane de lei (50.000 de lei noi), bani care au fost folositi pentru refacerea gospodariilor din comuna Plosca. In total, au fost incarcate alimente pentru 150 de familii nevoiase, plus alte 50 de persoane: 450 de pachete cu faina, 450 de sticle cu ulei, 450 de pachete cu orez, 450 de pachete cu zahar, 150 de role de cascaval, peste 450 de cozonaci, 150 de cutii cu fursecuri.

SA FACEM O CASA!
La plecare, echipa a poposit la o familie cu 11 copii a carei casa a fost daramata de ape. Daca nora s-a tinut mai tare, soacra a inceput sa planga cand a vazut ca are din nou pasari in cotet, in numar de 25. Ca sa mai destinda atmosfera, Catalin a intrebat-o pe mamaie care crede ca ar fi gaina de la Mandinga. "Aia mai impanata", a raspuns bunicuta. De la Trident "e aia mai golasa pe picioare". De la Bambi "alea doua micute si albe". De la Etnic, "trei puicute", "iar cocosul ala de colo e Radu Baron", a completat Aurel Moldoveanu, starnind rasul tuturor. Sensibila Madalina a plans si ea cand a vazut dezastrul care s-a abatut asupra oamenilor. Toti cei care au mers acasa la familia sinistrata au hotarat sa se intoarca peste o saptamana ca sa aduca toate cele necesare constructiei unei case. Aceasta familie va primi si 2.500.000 de lei lunar, timp de un an, de la Catalin Arabu.

MAI CU MOT
In drum spre Alexandria, tot autocarul a ramas cu gura cascata. Am trecut prin satul Buzescu, un adevarat cartier de supervile cu turnulete. Care mai de care cu mai multe camere si cu tuguie mai inalte. Biserica se afla fix in mijlocul drumului, iar casele au aproape toate trecute la vedere numele proprietarului. Pe langa palatele cu pricina se pot admira ultimele tipuri de masini 4x4, Mertane si decapotabile.
IN ECHIPA
Pentru a putea imparti eficient ajutoarele, artistii s-au impartit in echipe. Chiar daca in turnee nu par a se intelege atat de bine, actiunea cu pricina i-a mobilizat pe cantareti, care au uitat de barfe si neintelegeri si n-au stat sa se odihneasca decat dupa ce a fost data si ultima gaina. Echipele au fost coordonate in mod spontan si artistic de Madalina Manole si Aurel Moldoveanu. Care si-a udat, in doua randuri, colegii cu suc. Fara intentie!
×
Subiecte în articol: antimonden s-au