x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedetele corigente

Vedetele corigente

19 Mar 2004   •   00:00

Si celebritatile au avut nota scazuta la purtare din cauza unor prostioare, ori s-au ales cu corigente la diferite materii. Insa pe cei mai multi i-a "terminat" matematica.

Nu a fost un capat de tara daca au avut probleme de acest gen in anii de scoala. N-a mai ajuns Marcel Pavel unul dintre cei mai buni cantareti romani, daca a primit nota 5 la purtare? In urma acestui sondaj a reiesit ca viitoarelor vedete nu le-au priit stiintele exacte, precum matematica, chimia sau fizica. Dar ce conteaza? Ca doar nu canta despre molecule sau despre scripeti. Cele mai amuzante sunt insa motivele pentru care intervievatilor nostri li s-a scazut nota la purtare. Stiati ca Adrian Enache curta colegele inca de pe vremea cand purta cravata de pionier? Sau ca Marcel Pavel a fost prins fumand in WC-ul liceului si ca a spart geamul directorului, cu mingea de fotbal?

Se ducea la corigente cu gaina

Prezentatorul emisiunii "Ciao, Darwin!", Dan Negru, sustine ca a fost catastrofal la matematica si ca n-a inteles niciodata care e treaba cu sinusul si cosinusul: "Nu le aveam deloc cu matematica, asa ca profa din Liceul Economic din Timisoara ma lasa mereu corigent. In toamna, cand trebuia sa sustin examenul, se duceau ai mei cu darul. Ii duceau o sacosa cu mancare, in care indesau o gaina, dulciuri, d-astea. Chiar m-am intalnit cu fosta profesoara, dupa 10 ani, si am luat-o un pic peste picior. I-am zis ca niciodata nu am fost nevoit sa fac permutari sau aranjamente si ca mi-a incarcat memoria cu lucruri inutile".

Desi are o figura cumintica, de fost elev exemplar, Razvan Fodor, solistul trupei Krypton, ne contrazice: "Note bune la purtare am avut, numai ca in anii de liceu am am chiulit la greu, asa ca m-am ales cu corigente la mai toate materiile. Cele mai multe le-am inregistrat la geografie si chimie. M-au omorat! Cu toate astea, am avut media 8,75 la Bacalaureat, deci stiam sa recuperez".

Badea nu-l intelegea pe Mendeleev

Mircea Badea n-a scapat nici el de corigenta: "Am avut note bune la scoala, iar la purtare n-am scazut niciodata sub nota 10. Totusi, pe un trimestru am ramas corigent la chimie. Apoi, m-am ambitionat si am luat note mari, chiar daca nu ma omoram dupa aceasta materie". Se pare ca Mircea n-a inteles care e treaba cu tabelul lui Mendeleev.

Serban Huidu se tine de carcoteli inca de pe bancile scolii, iar nazbatiile lui i-au adus nu numai nota scazuta la purtare, dar si cateva corigente la romana si la alte materii, de care nu-si mai aminteste insa. "Am avut de multe ori nota scazuta la purtare din cauza absentelor sau a glumelor pe care le mai faceam in timpul orelor. Corigente... au fost si din astea destule, dar numai pe trimestru, nu si pe an."

Ca$$a Locco chiulea pe rupte

Vocalistul trupei Spitalul de Urgenta, Dan Helciug, a primit de cateva ori 8 si 9 la purtare, din simplul motiv ca il ardea dorul de a canta uneori mai tare decat era cazul, pe holurile liceului. "Am avut corigente in clasa a IX-a, la fizica si la matematica. La mate imi dezvoltam propriile teoreme, care nu aveau nici o legatura cu cele reale."

Lui Cosmin Tudoran, "Fat-Frumos cu palosul gros" de la Ca$$a Loco, i se scadea cate un punct din nota de purtare la fiecare 60 de absente. Si, cum absentele lui au depasit cu mult acest numar, a ajuns sa aiba, la un moment dat, 7 la purtare. "Mai jos de 7 nu am primit. Tin minte ca in clasa a XI-a ajunsesem sa am absente de ordinul sutelor, incat se albastrise si catalogul la pagina mea. Inca de pe vremea aceea cantam. Avem o formatie, "To be free" se numea, si din cauza asta mi se intampla sa lipsesc foarte mult. Chiuleam impreuna cu bunul meu coleg de trupa si prieten Bogdan Muresan. Am avut o data si o corigenta. La chimie. Luasem 4 la o lucrare si in momentul in care profesorul ne-a strigat sa ne spunem notele, ca sa le treaca in catalog, in loc de 4 eu am spus 6. Pentru ca am indraznit sa-mi atribui alta nota, am mai luat si nota 1, pe langa 4 din lucrare."
( SIMONA ECOVOIU, ROXANA I.ANCUTA)


Curta fetele inca din clasa I

Adrian Enache n-a tras ponoase din pricina notelor, deoarece, dupa cum sustine, niciodata nu s-au lipit corigentele de el. Ei bine, elevul Enache a avut 8 la purtare din clasa I si pana in clasa a IV-a, pentru ca se lua de fete. "Le invitam in parc sau le tineam prea mult dupa program."

Statea prost cu geometria

Marcel Pavel a fost destul de nazdravan ca licean: "M-am ales cu nota 5 la purtare, caci m-a prins o profesoara fumand in WC-ul liceului. Am reusit si performanta de a sparge geamul directorului cu mingea de fotbal. Apoi am fost corigent de doua ori la matematica, nu ma impacam cu geometria"

×
Subiecte în articol: antimonden nota purtare corigente