x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Zi-le, Loredana, forever!

Zi-le, Loredana, forever!

de Catalina Iancu    |    01 Oct 2007   •   00:00
Zi-le, Loredana, forever!

Mai puţină lume faţă de ediţiile trecute, kitsch căt cuprinde pe tarabe la capitolul podoabe, şi trupe mult mai slabe. Acesta a fost bilanţul "Festivalului Sinaia Forever". Noroc c-a venit Loredana şi-a salvat onoarea manifestării.



Mai puţină lume faţă de ediţiile trecute, kitsch căt cuprinde pe tarabe la capitolul podoabe, şi trupe mult mai slabe. Acesta a fost bilanţul "Festivalului Sinaia Forever". Noroc c-a venit Loredana şi-a salvat onoarea manifestării.

In week-end s-a desfăşurat la Sinaia cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Toamnei. Tradiţia s-a respectat şi de data aceasta, Sinaia devenind pentru căteva zile (28-30 septembrie) oraş pietonal, plin de turişti şi de personaje de poveste. Localnicii şi-au scos din cufere ţinutele de epocă (asortate ca de fiecare dată la adidaşi), "prinţesele" au măturat străzile cu trenele rochiilor, şi-a făcut apariţia şi Charlie Chaplin-ul local, dar cei mai mulţi gură-cască s-au inghesuit la mici, bere şi fripturi, la mesele inşirate pe toată strada principală. S-a tras cu artificii, lasere şi tunuri de lumină, iar primarul localităţii, cu motociclişti in faţă şi fanfara in spate, au defilat prin fumul de la grătare.


SĂ CĂNTE MUZICA! Parcul Dimitrie Ghica a fost "miezul distracţiei". Mai precis, aici s-a dat drumul la muzică. Vineri seara, Andra a deschis seria concertelor. Imbrăcată intr-un costum cu pantaloni mulaţi şi un fel de frunză verde la spate, solista a căntat (melodia) cu "Dracula", dar fără Tiger 1 la piesa "Vreau sărutarea ta". In schimb, trupa Bandidos n-a avut atătea piese in repertoriu pe căt ar fi vrut organizatorii să cănte. Şi asta pentru că, deşi se făcuse ora să apară Loredana, artista a intărziat minute bune. Aşa că Ricky Martin dămboviţean, adică vocalistul-bandit, s-a dat in spectacol. Cum era de aşteptat, vocea nu l-a ţinut, iar la "pasajele" mai grele artistul ii invita pe cei prezenţi să ridice "mănuţele sus". După acest moment prelungit au apărut pe scenă şi doi băieţaşi care au ţinut publicul de vorbă pănă cănd a ajuns şi Loredana cu taraful. Dar răbdarea le-a fost răsplătită, fiindcă Lori a făcut un show ce n-a văzut Sinaia: un colaj de melodii, mai vechi sau mai noi, căntate din toţi plămănii. Artista şi-a schimbat fusta pe scenă şi şi-a pus o alta inflorată şi infoiată. Şi-a scos-o şi pe aceea, la mijlocul prestaţiei, şi a rămas in bluza de dantelă şi chiloţi de piele neagră. Următorii in program, Anda Adam, Simplu şi Voltaj, apoi Corina, Mandinga şi Holograf, n-au mai reuşit să străngă atăt de mult popor la scena din parc.


De poveste

Ce s-a mai intămplat in cele trei zile de festival? La Casino au fost spectacole de teatru cu actorii Teatrului de Revistă "Constantin Tănase". La Castelul Peleş au avut loc expoziţii şi vernisaje. Pe Bulevardul Carol I: teatru de păpuşi, stand up comedy cu Trupa Dell’ Arte - Mihai Gruia Sandu, concursuri sportive (şah, table, baschet, handbal, fotbal), ateliere şi muzică mixată de DJ Xander, DJ Bogdan, Tempesta Crew 2 mc, 1 dj, DJ Pin Pin feat UNY, DJ Pin Pin feat UNY (@congas), Visuals by TC, paşi de dans cu Alla Dance, meşteşugari şi standuri ale oraşelor infrăţite cu Sinaia. Atmosfera de poveste a fost prezentă in: "Tărămul Atitudinii Fără Sfărşit", "Tărămul Vieţii Vesele", "Tărămul Berii şi Micului", "Tărămul Uşilor Deschise" şi "Tărămul Verde".


×
Subiecte în articol: antimonden