x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 10 semne timpurii că o relație este sortită eșecului

10 semne timpurii că o relație este sortită eșecului

de Anastasia Paul    |    02 Mar 2024   •   17:00
10 semne timpurii că o relație este sortită eșecului
Sursa foto: Hepta

Cu toții avem bagaje pe care le purtăm în relațiile noastre dar asta nu înseamnă că o relație este sortită eșecului.

Dar este greu să știi dacă bagajul tău este cel care provoacă probleme sau dacă te întâlnești cu persoana nepotrivită pentru tine.

Când este vorba despre primul aspect trebuie să muncești pentru a îndrepta lucrurile. Trebuie să treci peste declanșatoarele și traumele tale pentru a construi o relație sănătoasă, fericită și de lungă durată.

Dacă este cel din urmă, nicio cantitate de muncă nu te va ajuta să treci peste asta. Persoana cu care te întâlnești, pur și simplu nu este potrivită pentru tine, și de aceea lucrurile nu merg bine. Este nevoie de o cercetare interioară pentru a-ți da seama în ce direcție te îndrepți.

Pentru a te ajuta, ai grijă la aceste 10 semne de avertizare timpurie că o relație nu va dura, susținute de psihologie:

1) Te simți singur
Singur[tatea și a fi singur sunt două lucruri diferite. Ai putea fi înconjurat de oameni și să te simți singur. Dar ce înseamnă când se întâmplă asta?

Ei bine, de obicei înseamnă că nu ești atât de aproape de oamenii din jurul tău. Sunt străini sau oameni care te fac să te simți exclus.

Deci, ce înseamnă când te simți așa într-o relație? Ești cu partenerul t[u dar simți o ușoară deconectare. Când nu ești cu el, te simți și mai singur decât atunci când este în preajmă!

Experții spun că s-ar putea să te simți astfel deoarece nu te deschizi pentru a crea o conexiune semnificativă.

Dar ar putea fi și pentru că ai nevoi nesatisfăcute. Simți că partenerul tău se reține sau nu-i pasă cu adevărat de tine, și te face să te simți izolat și singur.

2) Simți că lipsește ceva
Toată lumea vorbește despre acea „scânteie” pe care ar trebui să o simți când întâlnești persoana visată. Simți fluturi în stomac ori de câte ori ești în preajma lui sau dacă îți trimite mesaje.

Dar a simți o scânteie nu este chiar atât de bine. Experții spun că poate fi mai degrabă un semn de dorință decât de iubire. La fel cum fluturii pot înseamna mai degrabă anxietate decât atracție...

Deci, lăsând scânteia deoparte, lipsește ceva? Conversațiile tale ar putea ajunge doar la nivel de suprafață și simți că nu te conectezi la un nivel profund, emoțional.

Știi că ar putea fi mai bine și s-ar putea chiar să simți că relațiile tale din trecut au fost mai semnificative decât aceasta...

3) Nu îți poți imagina un viitor împreună
Oricine își poate imagina un viitor cu oricine. Mi-aș putea imagina un viitor cu Ryan Reynolds dacă aș vrea cu adevărat!

Dar un viitor real? Un viitor fericit? Acest lucru nu este atât de ușor atunci când ești într-o relație care este sortită eșecului.

Ce vreau să spun prin asta? Ei bine, te poți imagina dansând lent împreună la nunta voastră. Îți poți imagina că vă uitați în ochii celuilalt în timp ce vă țineți copilul pentru prima dată în brațe. Îți poți imagina că îmbătrâniți împreună.

Dar nu vezi decât acest gen de fericire împreună cu versiunea pe care o ai în cap.

4) Poti sta zile fară să vorbești
Fiecare este diferit. Dar chiar și un introvertit, nu-și poate imagina să nu vorbească zile întregi cu partenerul.

Cu toate acestea, am văzut că se întâmplă în relații. Două persoane se întâlnesc, dar nu vorbesc în fiecare zi. În unele zile au aflat vești de la partenerul lor. În alte zile, nu.

Ei există ca prieteni. Când se întâmplă ceva interesant, partenerul lor este ultimul care știe. Dacă se simt dezamăgiți, ar prefera să caute sprijin la un prieten.

Dar acest lucru nu este de fapt normal, chiar dacă ești un introvertit! Cuplurile ar trebui să aibă încredere unul în celălalt, să se bazeze unul pe celălalt și să-și dorească să fie des în preajma celuilalt.

Când nu vrei aceste lucruri, lucrurile s-ar putea să nu fie atât de bune pe cât crezi...

5) Fac jocuri

Nu ar trebui să ne jucăm niciodată într-o relație. Sentimentele oamenilor sunt serioase. Dar asta înseamnă că nu o facem? De la planificarea răspunsurilor la un mesaj, informații pe care nu le împărtășești cu partenerul, lăsându-l intenționat să aștepte...

Toți facem jocuri, iar asta nu înseamnă că suntem răi. 

Când este menit să dureze, vei fi tu însuți și va fi și el.

6) Te simți conștient de sine în jurul lor
Nervos la primele tale întâlniri? Normal! Îți faci mereu griji pentru cum arăți și ce gândește celălalt despre tine? Îmi pare rău, dar nu este deloc normal.

Chiar dacă ai emoții înainte, prezența lui te face să nu te mai îngrijorezi ce crede despre tine.

Atunci când o relație este menită să dureze, nu î va păsa de lucruri superficiale, și nici ție.

Nu te vei simți tot timpul conștient de aspectul tău. Te vei simți doar iubit și acceptat așa cum ești.

7) Nu vă deschideți unul față de celălalt
A fi vulnerabil este o stradă cu două sensuri. Trebuie să te deschizi față de el ,și el trebuie să se deschidă față de tine pentru ca o relație să fie autentică.

Dar unele cupluri nu fac asta. O persoană va fi vulnerabilă, iar cealaltă nu va fi niciodată. Întotdeauna se va abține, spunând „Sunt bine” atunci când nu este, și ascunde fragmente din el însuși, astfel încât cealaltă persoană să nu o vadă.

Dacă tu ești cel care se deschide, nu faci nimic rău. Tu faci ceea ce trebuie, și el este cel care nu face. Dar nu va dura niciodată dacă va continua așa.

Dacă te reții, s-ar putea să fie pentru că știi că acest lucru nu va dura pentru totdeauna...

8) Te simți jenat să te întâlnești cu el
Chiar nu este nimic mai rău decât asta. Îmi amintește de liceu când cineva ar fi drăguț cu tine în clasă și s-ar preface că nu te cunoaște în afara școlii.

Nu va fi la fel de dramatic într-o relație de adulți. Rușinea ta va fi ceva ce simți în adâncul tău și se va arăta în moduri neașteptate.

Nu vrei să-ți cunoască familia pentru că spune mereu ceva greșit. Sau nu-l inviți niciodată afară cu prietenii tăi pentru că știi că nu se vor înțelege. Sau nu-ți place să te țină de mână în public...

Da, toate acestea sunt semne că ești jenat să te întâlnești cu el.

Cauți scuze pentru comportamentul tău – pentru ei și pentru tine.

Dar să te simți în acest fel nu este corect - și cred că știi deja asta. 

9) Ai un picior la ușă

Oamenii cu probleme de angajament se tem să ducă lucrurile la următorul nivel. Deci, își păstrează apartamentul după ce s-au mutat împreună. Ascund informații despre trecutul lor. Evită constant conversațiile despre „viitor”.

Doar pentru că simți așa, asta nu înseamnă că relația este sortită eșecului. Problemele de angajament pot fi rezolvate. Nu este ușor, dar este posibil.

Cu toate acestea, o relație care rămâne așa, cu o persoană care este mereu pe picior de plecare, nu va dura. În cele din urmă, lucrurile se vor strica.

Dacă simți așa, aruncă o privire mai atentă la motiv. Este pentru că nu ai încredere în el? Te face să te simți judecat? Știi că nu va dura? 

Dacă este pentru că rănile tale din trecut, mai este timp să salvezi lucrurile. Trebuie doar să faceți treaba – împreună, notează hackspirit.com.

10) Îți imaginezi constant viața fără el
A visa cu ochii deschiși la alți oameni este de fapt foarte normal într-o relație. Experții spun că fanteziile sexuale sunt obișnuite și, în cea mai mare parte, fără probleme.

Dacă visezi constant la alți oameni sau cum ar fi viața ta fără el, nu este bine.

Dacă ai putea să-ți închei relația chiar acum, fără nicio consecință, ai face-o? Nimeni nu ar fi rănit și nu ar trebui să faci nimic pentru a tăia legăturile.

Cred că știi deja ce îți spune răspunsul tău...

 

 

×
Subiecte în articol: relaţii esec