x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 3 obiceiuri zilnice ale persoanelor cu IQ relațional ridicat

3 obiceiuri zilnice ale persoanelor cu IQ relațional ridicat

de Anastasia Paul    |    18 Noi 2024   •   20:00
3 obiceiuri zilnice ale persoanelor cu IQ relațional ridicat

Fiecare persoană are tot felul de relații: parteneri romantici, prieteni, familie și colegi. Am fost creați pentru relații. Și acele relații, fie că sunt sănătoase sau nu, aduc o mare importanță vieților noastre.

Poți întreba: „Cum pot experimenta relații mai sănătoase, care să aducă scop și împlinire vieții mele? Relațiile sănătoase și pozitive sunt posibile dar necesită multă muncă, nu se întâmplă pur și simplu.

Iată 3 obiceiuri zilnice ale persoanelor cu IQ relațional ridicat:

1. Își dezvăluie adevăratul sine

Acesta este un prim pas esențial în dezvoltarea unei relații sănătoase. Fii dispus să te deschizi și să lași acea persoană să intre în viața ta, să te cunoască cu adevărat. Împărtășește-ți visele, temerile, obiectivele, așteptările și lucrurile care te interesează.

Desigur, pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să te cunoști pe tine însuți. Știi care sunt așteptările și limitele tale într-o relație? Îți cunoști visele, temerile, scopurile, nevoile și dorințele pentru a ști și a simți că ești iubit și important pentru persoana pe care o iubești?

Cuplurile trebuie să-și comunice așteptările și limitele. Cercetările din 2016 arată că acele cupluri care comunică și își împărtășesc în mod regulat sentimentele tind să experimenteze niveluri mai mari de satisfacție în relațiile lor.

Diferențele legate de „a fi cunoscut” crerază unele dificultăți care trebuie abordate. Când partenerul tău nu te „cunoaște”, creează și multă frustrare. În mintea ta, el ar trebui să fie capabil să-și dea seama sau să „știe” ce nevoi ai și ce vrei.

Când nu sunt satisfăcute aceste nevoi, devii furios și frustrat. Dar nu e vina celuilalt. Nu ai reușit să-ți lași partenerul să-ți cunoască dorințele.

2. Își cunosc partenerul 

Pentru cei cărora nu le este ușor să „fie cunoscuți”, acesta este un principiu greu de aplicat. Aceasta înseamnă să fii dispus să asculți și să-ți lași partenerul să fie cunoscut de tine.

A-i cunoaște pe alții înseamnă a-i asculta fără a-i întrerupe saufără a-ți spune părerea atunci când celălalt se deschide și împărtășește. Cunoașterea altora nu înseamnă că trebuie să fii de acord cu tot ceea ce îți spune dar trebuie să-l lași să spună.

Trebuie să le permiteți să-și împărtășească visele, obiectivele, așteptările și alte perspective despre cine sunt, fără judecată sau opinii. Sarcina ta este pur și simplu să asculți, să înțelegi și să comunici cu un limbaj corporal pozitiv.

Pune întrebări mai târziu, când a terminat. Este vital să privești și să asculți pentru a-i cunoaște pe alții.

Făcându-ți timp pentru a asculta fără critici, îi oferi partenerului tău siguranța și libertatea de a se exprima. Odată ce exersezi suficient acest lucru și înveți să faceți din aceasta o parte obișnuită a relației tale, vei fi uimit de ușile care se vor deschide.

3. Reflectă ceea ce știu despre partenerul lor

Primele două principii nu înseamnă mare lucru dacă nu iei măsuri. Odată ce soțul sau partenerul tău își permite să fie cunoscut de tine și tu asculți, este timpul să acționezi pentru a demonstra că îți pasă.

De exemplu, dacă descoperi că simplele note de afirmare înseamnă foarte mult pentru el, lasă un bilețel pe care scrie „Îmi vei lipsi azi! Abia aștept să te văd în seara asta!”

Această notă simplă tocmai a făcut o investiție în relația ta. Este mare lucru să arăți că îți pasă de ceea ce știi.

Concluzii

Aplicarea acestor trei principii te ajută să eviți divorțul și să te bucuri de o relație fericită.  Beneficiile includ încrederea; securitatea; onorarea și respectarea partenerului tău; o prietenie mai puternică și niveluri mai profunde de intimitate emoțională, romantică, fizică și spirituală.

Există, de asemenea, o comunicare sănătoasă îmbunătățită, o mai bună înțelegere a diferențelor, un mod mai sigur de a gestiona conflictele, o cooperare sporită, să visezi la viitorul vostru împreună, să construiești o atitudine de echipă în relația ta, și multe altele.

Dacă vrei să dezvolți o relație puternică și sănătoasă, trebuie mai întâi să te arăți vulnerabil și să te lași cunoscut de partenerul tău. Cercetările din 2019 au descoperit că vulnerabilitatea într-o relație ajută la promovarea apropierii și este o componentă fundamentală a unei relații sănătoase, potrivit yourtango.com.

Apoi, ascultă și înțelege-ți partenerul pentru a-l cunoaște. Și, în sfârșit, pur și simplu dovedește prin acțiunile tale că îți pasă de ceea ce ai învățat despre el. Ce vei alege? Numai tu stii.

×
Subiecte în articol: relaţii iq