x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 6 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a dezvălui că ești îndrăgostit de cel mai bun prieten

6 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a dezvălui că ești îndrăgostit de cel mai bun prieten

de Anastasia Paul    |    26 Iul 2024   •   16:30
6 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a dezvălui că ești îndrăgostit de cel mai bun prieten
Sursa foto: Hepta

Poate prietenia ta să fie dusă la următorul nivel? Trebuie să iei în considerare câteva lucruri înainte de a-i spune.

Ți-ai dat seama că te îndrăgostești de cel mai bun prieten al tău. Și ești panicat? Dragostea este un sentiment minunat. Dar când vine vorba de dragoste și de amicul tău este înfricoșător pentru că ar putea distruge unul dintre cele mai importante lucruri din lume pentru tine.

Dacă ai descoperit recent astfel de sentimente, încearcă să respiri adânc. Și gândește-te bine înainte de a continua.

Iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a aborda subiectul cu cel mai bun prieten al tău:

1. S-ar putea să simtă la fel
Cel mai bun rezultat posibil aici este că prietenul tău cel mai bun simte același lucru pentru tine. Dacă acesta este cazul, felicitări! Ține minte, totuși, că, dacă este doar o toană și cauți puțină distracție, nu este corect să împărtășești o mulțime de sentimente care vor duce doar la rănirea lui. Asigură-te că ești cu adevărat îndrăgostit înainte de a face ceva în privința asta.

Te-ai întrebat vreodată dacă un prieten are cu adevărat sentimente pentru tine? Uneori vei fi confuz de comportamentul lui și nu vei fi sigur care sunt intențiile lui. Semnele subtile vorbesc adesea mai tare decât cuvintele. Deci, observă și înțelege aceste gesturi; ar putea să dezvăluie profunzimea sentimentelor lui.

2. S-ar putea să NU simtă la fel
Din păcate, a fi îndrăgostit de cel mai bun prieten al tău nu garantează că el simte la fel. Există șanse mari să fiți doar prieteni. Deși acest lucru ar putea fi dureros, este important să iei în considerare acest lucru de la început. Cum ți se pare aceasta posibilitate? Mai poți fi prieten dacă el nu vrea mai mult?

Va fi bine să nu-i spui ce simți dacă știi că nu este interesat? Uneori, chiar dacă știi că cineva nu îți întoarce sentimentele, nu este suficient pentru a le liniști. S-ar putea să fie nevoie să iei puțin spațiu din relație pentru a rezolva lucrurile... ceea ce ar putea necesita să-i spuni cum te simți. Apoi, cu limite adecvate, este posibil să te poți întoarce la așa cum erau lucrurile. 

3. Relația poate să nu fie niciodată la fel
Indiferent dacă îți întoarce sau nu sentimentele, există, desigur, o șansă ca relația ta să nu revină niciodată la felul în care era înainte. Mai ales dacă îi spui că îl iubești, în speranța că îți va întoarce sentimentele, doar pentru a afla că ai greșit. Dacă este un tip în regulă, vă va ajuta pe amândoi să treceți peste asta cu o atitudine bună și personalitatea lui inerent dulce, care este probabil ceea ce l-a făcut un prieten atât de bun. Dar există întotdeauna posibilitatea ca, spunându-i cum te simți să aibă ca rezultat o prietenie care s-a schimbat.

4. Circumstanțele actuale
Una dintre cele mai frecvente probleme în a-ți da seama că ești îndrăgostit de cel mai bun prieten al tău este sincronizarea. Sunteți amândoi adulți, așa că există șanse mari ca cel puțin unul dintre voi să fie într-o relație, posibil ambii. Din punctul tău de vedere, este mai puțin o problemă, pentru că poți rupe lucrurile dacă vrei. Din partea lui, ai mai puțin control. Înainte de a te lansa într-o afișare dezordonată de sentimente, așteaptă până când prietenul tău încheie lucrurile în mod natural cu actuala prietenă. Dacă ia relația cu ușurință, s-ar putea să te gândești să intervi mai devreme, dar fii atent. Chiar dacă prietenul tău plănuiește să o întrerupă, ar putea fi totuși momentul greșit din viața lui. 

5. Cere o favoare unui prieten comun
Dacă îți este greu să îți dai seama ce simte, roagă un prieten comun să testeze terenul. Aceasta este o modalitate bună de a afla despre sentimentele lui fără a le dezvălui pe ale tale, presupunând că poți avea încredere în acest prieten și te simți confortabil.

6. Abordează subiectul într-un mod obișnuit
Dacă cel mai bun prieten al tău este singur și crezi că ai putea avea o șansă cu el, este timpul să testezi apele. Adu în discuție într-un moment în care amândoi vă simțiți relaxați. Seși alcoolul vă poate ajuta să vorbiți, nu este cea mai bună idee. Vrei să controlezi momentul în care dezvălui faptul că ești îndrăgostit de cel mai bun prieten al tău și, cu băutura, s-ar putea ca asta să se întâmple mai devreme decât ți-ai dori. În schimb, alege  un mediu relaxat, cum ar fi o cafenea sau o sala de jocuri. Când amândoi vă distrați și vă puteți îndrepta atenția către altceva (jocuri, cafea, oameni care se uită), presiunea va fi mai mică, potrivit yourtango.com.

 

 

×
Subiecte în articol: prietenie dragoste amic