x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 8 semne care arată că partenerul tău este o persoană cu adevărat bună

8 semne care arată că partenerul tău este o persoană cu adevărat bună

de Anastasia Paul    |    15 Ian 2024   •   19:45
8 semne care arată că partenerul tău este o persoană cu adevărat bună
Sursa foto: Hepta

Partenerul tău este o persoană cu adevărat bună? Sigur, ai vrea să crezi că da, dar ar trebui să ai încredere în intuiția ta? Nu există momente când face lucruri care te fac să te îndoiești?

Cred că acest lucru este normal în toate relațiile. Cu toții ne dorim să fim împreună cu cineva despre care credem că este o persoană bună, dar asta nu înseamnă întotdeauna că avem dreptate.

Oamenii sunt diferiți și au valori diferite. Valorile pot fi definite ca lucrurile despre care consideri că sunt bune. Deci, dacă valorile mele și ale tale diferă, conceptele noastre despre ceea ce este bine nu vor fi și ele diferite?

Un studiu intercultural sugerează că acest lucru este adevărat. S-a constatat că diferitele grupuri culturale au acordat mai multă importanță diferitelor virtuți, așa că „bunătatea” pare să aibă o componentă culturală puternică, potrivit hackspirit.com. 

În același timp, totuși, multe calități au fost găsite în toate culturile, iar acestea pot fi văzute ca media bunătății umane.

Iată 8 semne care arată că partenerul tău este o persoană cu adevărat bună:

1) Este de încredere
Când te gândești la o persoană bună, sunt sigur că te gândești dacă poți să ai încredere sau să te bazezi pe ea. Pentru majoritatea oamenilor, asta înseamnă că poți să crezi ceea ce îți spune. Dacă i-ai împrumuta ceva, ți l-ar returna. Dacă  vă întâlniți undeva, știi că ar apărea.

Încrederea noastră este, de asemenea, contestată în mod constant.

Când cineva vine la timp, te întrebi dacă te-a d ezamăgit intenționat sau dacă întârzie din cauza unor circumstanțe care nu sunt sub controlul său.

Potrivit cercetărilor, evaluăm extrem de rapid dacă să avem încredere într-un străin – vorbim de 34 de milisecunde! Dacă se dovedește a fi de încredere, îi oferim mai multe oportunități de a avea încredere și putemdeveni cunoștințe și chiar prieteni.

Dar dacă ne dezamăgesc, rareori continuăm să investim în acea persoană și nu ne gândim niciodată la ei ca fiind buni.

2) Binevoitor
Binevoința este un fel de termen umbrelă pentru toate acele cuvinte care înseamnă cam același lucru: amabil, grijuliu, de ajutor etc. Putem defini bunăvoința ca o atitudine pozitivă față de tine, de ceilalți și de întreaga umanitate.

Pentru majoritatea dintre noi, acesta este unul dintre principalele lucruri la care ne referim atunci când spunem că o persoană este „bună”.
Bunătatea și grija sunt extrem de importante în fiecare cultură din lume, iar în studiul pe care l-am menționat mai devreme, bunăvoința a ocupat locul al treilea în virtuțile importante, după încredere și moralitate.

Dar, în mod interesant, un alt studiu a constatat că oamenii buni și binevoitori suferă și de mai mult stres, epuizare și depresie la locul de muncă. Deci, deși suntem de acord că sunt buni, bunătatea lor poate avea un impact negativ.

3) Curajos
Majoritatea oamenilor sunt de acord că oamenii buni sunt curajoși. 

Curajul poate fi definit ca încercarea de a atinge un scop în timp ce te confrunți cu riscuri. Deci, curajul ar putea fi alergarea în trafic pentru a sjuta un copil pierdut. Dar se vede și în purtarea unei ținute care exprimă cine ești chiar dacă riști ridicol.

Chiar și atunci când riscul este mare, tot vedem curajul ca pe o virtute și o componentă cheie a unei persoane bune.

De asemenea, este interesant de observat că oamenii care dau dovadă de curaj par să se confrunte cu mai puțin stres decât cei care nu o fac. Deci, dacă ești amabil, s-ar putea să te stresezi mai mult, dar dacă ești și curajos, lucrurile se echilibrează.

4) Empatic
Partenerul tău are capacitatea de a se înțelege pe sine și pe alții, în special sentimentele și motivațiile? Dacă da, se pare că ar fi o persoană empatică.

Empatia este capacitatea unei persoane de a percepe emoțiile altora, de a rezona cu ele din punct de vedere emoțional și cognitiv, de a lua în considerare perspectiva celorlalți și de a distinge între emoțiile noastre și ale celorlalți.

Acest lucru ajută la reducerea distanței dintre noi și aduce o mai mare înțelegere și grijă față de ceilalți.

Empatia ajută la îmbunătățirea comunicării, a compasiunii și a comportamentului pro-social, toate lucrurile pe care le vedem obiectiv ca fiind bune.

5) Atent

A fi atent înseamnă că te gândești la situația celorlalți. Apoi acționezi într-un mod care să nu le dăuneze, să nu le deranjeze sau să le trateze incorect.

Cercetările psihologice au arătat că și copiii sub 6 ani vor alege adesea să acționeze astfel. . Când li s-a oferit o gustare la alegere, au luat o gustare astfel încât să lase de ales pentru un alt copil, dar numai dacă era unul în preajmă. Dacă nu era nimeni altcineva acolo, au ales gustarea pe care o preferau.

Acesta este începutul comportamentului social, care ia în considerare sentimentele și dorințele celorlalți, și este considerat în general bun.

6) Respectuos
Una dintre virtuțile majore care a fost indicată de acel mare studiu intercultural a fost respectul. Acest lucru a fost găsit în fiecare societate studiată, deși avea semnificații diferite în locuri diferite.

În unele culturi, însemna respectul față de tradiții și respect față de bătrâni. În alte societăți, însemna să-i tratezi pee ceilalți în mod egal și să fii în general politicos cu toți.

Într-o relație de dragoste, respectul poate fi văzut ca un comportament care dezvăluie valorile unui partener. Nu există dispreț sau jenă în aceste relații respectuoase. În schimb, există o apreciere a persoanei, o valoare pentru calitățile sale pozitive și o acceptare a calităților sale negative.

Deci, dacă partenerul tău este respectuos cu tine, va fi bucuros să fie văzut cu tine. Nu te vacritica pe nedrept și nu te va învinovăți pentru lucruri pe care nu le-ai făcut sau pe care nu le poți controla.

7) Înțelept
Înțelepciunea este un fel de calitate efemeră care este greu de identificat. Considerăm înțelepciunea ca mai mult decât doar acumularea de cunoștințe, ci și certitudine, experiență, judecată bună și acțiune productivă.

Spre deosebire de inteligența pură, înțelepciunea este considerată a fi acumulată în timp. Prin urmare, doar timpul va spune dacă acțiunile unei persoane sunt înțelepte.

Dar dacă ai fost cu partenerul tău destul de mult timp, vei ști dacă are înțelepciune sau nu. Dacă greșește continuu și face alegeri proaste, nu va avea această calitate foarte respectată.

Și aceasta este o componentă importantă care alcătuiește caracterul unei persoane bune.

8) Moral
În general, ne putem gândi la moralitate ca știind diferența dintre bine și rău. Cu toate acestea, este destul de clar că moralitatea diferă între culturi și chiar între oameni.

Însă identitatea morală este gradul în care fiecare persoană își urmează propria morală. Alege să facă ceea ce crede că este corect sau alege să facă lucruri chiar dacă crede că greșește?

Dacă partenerul tău este o persoană cu adevărat bună, își va urma propria morală, chiar dacă acest lucru îi face să piardă alte beneficii în viață.

 

 

×
Subiecte în articol: relaţii partener bunatate