x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Rusalii 2024. Legendă, tradiții și mesaje în ziua Pogorârii Sfântului Duh

Rusalii 2024. Legendă, tradiții și mesaje în ziua Pogorârii Sfântului Duh

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   17:15
Rusalii 2024. Legendă, tradiții și mesaje în ziua Pogorârii Sfântului Duh

Credincioșii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc Rusaliile în ziua de 23 iunie 2024.

Aceștia merg la biserică pentru rugăciune și meditație și a căuta lumina divină.

Ce înseamnă Rusaliile

Numită și Pogorârea Sfântului Duh sau Cincizecimea, această sărbătoare aduce aminte de momentul în care Duhul Sfânt a coborât asupra apostolilor, marcând înființarea Bisericii.

Se mai numește Cincizecime deoarece are loc la la 50 de zile după Paște dar are originea în istoria Vechiului Testament. Numele derivă din termenul grecesc "pentecoste", care înseamnă "cincizeci".

Amintește de evenimente semnificative pentru poporul evreu: primirea Legii pe Muntele Sinai, perioada de suferință a evreilor în pustiu și călătoria lor prin necazuri pentru a ajunge în țara făgăduinței.

Tradiții și superstiții 

În multe regiuni ale țării, credincioșii merg la râuri și izvoare pentru a lua apă binecuvântată, care aduce aduce sănătate și noroc. În unele comunități, dansurile și cântecele tradiționale sunt o modalitate de a exprima bucuria și recunoștința.

Biserica organizează slujbe speciale dedicate Pogorârii Sfântului Duh cu rugăciuni, cântări liturgice și citiri din Scriptură.

Procesiunile religioase înconjoară biserica, iar preoții binecuvântează credincioșii cu ramuri verzi și apă sfințită, simboluri ale purificării și binecuvântării, potrivit spynews.ro.

Mesaje de Rusalii 

"Cu dragoste și gânduri bune de Rusalii! Să ai parte de liniște, lumină și pace în suflet în această zi specială."

"Îți trimit cele mai călduroase urări de Rusalii! Sper ca spiritul acestei sărbători să îți aducă numai fericire și armonie în viață."

"Rusalii fericite! Îți doresc să ai parte de binecuvântarea divină și de toată dragostea celor dragi în această zi minunată."

"În ziua de Rusalii, îți doresc să fii înconjurat de iubirea celor dragi și să ai parte de momente minunate alături de familie.”

×
Subiecte în articol: rusalii pogorarera sfantului duh