x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Jocurile de lumini și lasere 3D, dresate în locul animalelor

Jocurile de lumini și lasere 3D, dresate în locul animalelor

de Diana Scarlat    |    07 Noi 2022   •   06:35
Jocurile de lumini și lasere 3D, dresate în locul animalelor

Sâmbătă, 5 noiembrie, sala Circului Metropolitan București a fost plină, la premiera spectacolului „Acrografica”. În special copiii au fost încântați de jocurile de lumină și culoare, de acrobații și dansuri la înălțime, pe ritmul muzicii, din care n-au lipsit caii și clovnii, într-un amestec de magie, umor și personaje de poveste. Spectacolul a marcat deschiderea stagiunii aniversare care marchează 60 de ani de existență a circului bucureștean. „Acrografica” este un spectacol care ne propune să fim mai toleranți, mai relaxați, mai puțin temători, să respectăm mai mult natura și chiar să facem mai mult sport.

Noutatea pe care o aduc spectacolele de circ este înlocuirea dresajului animalelor cu proiecții de lumini 3D, pe ritmul muzicii. Doar caii au rămas în arena circului, tratați cu blândețe și cu pasiune, spre deliciul spectatorilor de toate vârstele, dar mai ales al copiilor care descoperă o lume plină de magie și emoție. Încă din anul 2009 a fost declanșată o campanie internațională pentru scoaterea în afara legii a dresajului de animale pentru spectacolele de circ, iar în România, animalele și dresorii lor au fost „concediați” în anul 2017, după campania WWF, realizată de Friends\TBWA Bucharest. ONG-ul internațional a lansat o petiție pentru eliminarea animalelor de la circ, iar 60.000 de oameni au semnat acest document. Campania a fost premiată în anul 2018, la Gala Premiilor Participarii Publice, fiind susținută de o parte importantă a presei.

Animalele nu mai „lucrează” la circ

Circul Metropolitan București s-a „rebranduit”, după ce animalele au fost excluse din spectacole. Iar locul acestora a fost luat de numere speciale de acrobație, cu o coregrafie specifică, ce îmbină dansul în aer cu lumina și culoarea, cu jocurile de lasere și proiecții 3D, pe ritmuri muzicale, ce reușesc să scoată în evidență latura artistică a circului, mai mult decât oricând. Caii mai pot fi aduși în fața spectatorilor, aceștia fiind folosiți și în echitație.

De altfel, un spectacol excepțional, denumit „Povestea Calului”, este pregătit de Circul Metropolitan București pentru 19 noiembrie și 11 decembrie. Timp de aproximativ 70 de minute, spectatorii vor putea fi martorii unei parade acrobatice cu numere de echitație și dresură.

Reprezentanții „sold out”

Un alt spectacol pe care îl prezintă Circul Metropolitan București în această stagiune este „ABC-ul Circului”, care a fost „sold out” pe 3 și 4 noiembrie și deja s-au vândut toate biletele pentru reprezentațiile care vor avea loc pe 10, 11, 17 și 18 noiembrie. Mai pot fi cumpărate bilete doar pentru spectacolele care vor avea loc pe 12 și 20 noiembrie, iar luna viitoare, același spectacol va mai fi prezentat de două ori, pe 10 și 17 decembrie.

Acrografica” a mai fost prezentat ieri, 6 noiembrie, iar doritorii mai pot cumpăra bilete pentru 12, 26 și 27 noiembrie, 10 și 18 decembrie. Cel de-al patrulea spectacol din această stagiune se numește „Alege Culoarea”, iar premiera va avea loc duminică, 13 noiembrie, altă reprezentație urmând să mai poată fi văzută doar pe 26 noiembrie. Este, de asemenea, un spectacol bazat pe acrobație, pe costumele viu colorate care încântă privirea, dar și pe ghidușiile clovnilor plini de umor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×