x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Târguri speciale de Crăciun

Târguri speciale de Crăciun

de Maria Coman    |    04 Dec 2015   •   11:40
Târguri speciale de Crăciun

Bucharest Christmas Market. În acest an, peste 10.000 de beculeţe împodobesc arcadele Târgului de Crăciun, 200 de instalaţii cu câte 100 de becuri decorează cele 60 de căsuţe amplasate în piaţă, iar bradul tradiţional de Crăciun, înalt de 15 metri, va fi iluminat de nu mai puţin de 20.000 de beculeţe.

Deasupra pieţei a fost amplasată o impresionantă plasă luminoasă. Comercianţii din întreaga ţară îi aşteaptă pe vizitatori în cele 60 de căsuţe, cu o gamă variată de produse: ceramică pictată, icoane, măşti tradiţionale, jucării din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decoraţiuni şi ornamente specifice Sărbătorilor de iarnă, dulceţuri, miere şi siropuri. De asemenea, în zona gastronomică vor putea fi degustate preparate calde, pregătite cu atenţie de gospodine pricepute, după reţete tradiţionale transmise din generaţie în generaţie. Totodată, unii dintre meşterii prezenţi la eveniment vor confecţiona în târg obiecte şi podoabe, oferind publicului demonstraţii prin care vor redescoperi frumuseţea artei, tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti. În acelaşi timp în parcul Herăstrău va avea loc festivalul Herăstrău on Ice. Vor fi amenajate şi acolo 50 de căsuţe cu produse de vânzare, o stână în miniatură, o afumătoare din zona Bucovinei şi un patinoar de 1.500 de metri pătraţi. Va fi, de asemenea, un trenuleţ electric pentru copii, vor fi saltele de sărituri şi, evident, Căsuţa lui Moş Crăciun.

În fiecare sâmbătă şi duminică, pe scena amplasată în parc, vor urca formaţii de muzică populară, coruri de colindători, ansambluri populare din diferite zone ale ţării.

Cea mai frumoasă căsuţă din târg va fi premiată anul acesta la Bucharest Christmas Market. Astfel, în perioada 18-22 decembrie, bucureştenii vor putea alege prin vot, la faţa locului, cel mai frumos decor, produsele preferate, dar şi cea mai călduroasă servire, intrând astfel în cursa pentru premiile oferite de organizatori.
 

×