x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Supă de legume cu găluști de șuncă afumată

Supă de legume cu găluști de șuncă afumată

11 Apr 2016   •   17:01
Supă de legume cu găluști de șuncă afumată

Această rețetă vine din Ungaria și are o savoare cu totul specială.

Pentru această supă de legume cu găluști de șuncă afumată avem nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru supă:
200 g de ciuperci
2 morcovi
o rărăcină de pătrunjel
o ceapă roșie
sare, piper
200 ml de smântână fermentată
o lingură cu muștar
o lingură cu făină
o lingură ulei de gătit
o lingură cu pătrunjel verde tocat


Pentru găluștile cu șuncă afumată
100 g de șuncă afumată și fiartă
3-4 linguri de făină
0 ceapă roșie mai mică
un ou mare sare, piper
2 linguri cu pătrunjel verde tocat


Cum preparăm supa
Morcovii, pătrunjelul și ciupercile le curătăm și le tocăm nu prea mărunt.
Ceapa, după ce am curățat-o și am tocat-o mărunt o călim până devine sticloasă.
Adăugămmorcovii și pătrunjelul și le înăbușim cu vasul pe jumătate acoperit, timp de câteva minute.
Adăugăm ciupercile, punem sare și piper și mai înăbușim pentru câteva minute după care turnăm apa, pe care am fiert-o în prealabil, cât să fie totul bine acoperit și fierbem până ce legumele s-au înmuiat.
Într-un castronel amestecăm smântâna, muștarul și făina până devine o pastă fină după care adăugăm supă, puțin câte puțin, până devine lichid.
Acest amestec îl turnăm în timp ce supa fierbe, amestecând continuu, astfel încât să nu se formeze cocoloașe după care mai dăm supa într-un clocot.


Cum preparăm găluștile cu șuncă
Tocăm cu ajutorul unui mixer (sau mașinii de tocat) șunca și ceapa. Adăugăm făina, sarea și piperul cât și pătrunjelul după care amestecăm. Adăugăm oul și frămâtăm până totul se omogenizează. Trebuie să obținem un aluat destul de fluid, să fie aproximativ de consistența smântânei. Dacă este nevoie mai putem adăuga un pic de apă.
Cu o lingură ”ciupim” din aluat porții mici și le aruncăm în supa care clocotește, după care o mai ținem la foc mic pentru câteva minute.

Pont: Vă sfătuiesc să folosiți carnea de pe un ciolan afumat pe care l-ați fiert în prealabil.

 

×