"Tabăra include o paletă largă de activităţi prin care copiii îşi pot petrece vacanţa de vară într-o atmosferă prietenoasă şi rustică, ce aminteşte de curtea bunicilor de la ţară. Scopul programului este de a insufla celor mici dragostea pentru tradiţie şi cultură şi de a duce meşteşugurile tradiţionale mai departe. Îmbinăm utilul cu plăcutul şi sperăm că participanţii vor deveni mai responsabili şi vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural naţional", transmite Muzeul Satului.
Timp de patru săptămâni, copiii vor lucra alături de meşteri populari din întreaga ţară, care îi vor iniţia în tainele meşteşugurilor populare: olărit, ţesut, încondeiat ouă, confecţionat păpuşi, podoabe populare, pictat icoane pe lemn şi pe sticlă, dansuri populare, modelaj în lut.
Noutatea acestei ediţii a taberei constă în adăugarea unor ateliere care în ultimele luni au fost apreciate deopotrivă de copii, părinţi, profesori: reciclare, fotografie, jurnalism, storytelling şi atelierul creativ.
În fiecare vineri, copiii vor avea parte de un program de relaxare şi voie bună.
Taxa de participare este de 300 de lei/participant/săptămână/atelier şi include şi taxa de însoţitor pentru copii cu vârsta între 4 şi 8 ani, numărul maxim de copiii la un singur atelier fiind de 15.