TIMPUL MOARE
Sfarsit de lume? Conform unor specialisti occidentali, timpul terestru a suferit si va suferi modificari considerabile. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista.
ROXANA ROSETI
Traim inundatii, cutre-mure, eclipse si intalniri cu comete, dar si razboi, foamete si boli nascocite parca pentru a-i pedepsi pe locuitorii noilor Sodome si Gomore. Traim un timp in care fiecare vrea sa afle ce se va intampla.
Ultimele ipoteze lansate de savanti sunt socante: cataclismul din Oceanul Indian a fost atat de violent, incat mai multe insules-au mutat din loc, axa de rotatie a Pamantului a fost perturbata, iar ziua s-a scurtat, chiar daca doar cu o fractiune infinitezimala.
TREI PRETIOASE MICROSECUNDE. Energia degajata de placile tectonice angrenate in producerea cutremurului asiatic a provocat usoare miscari de balans ale planetei fata de axa sa de rotatie, precum si o minuscula modificare a vitezei de rotatie. Potrivit estimarilor geofizicienilor americani, daca schimbarea de rotatie a Pamantului s-a produs, valoarea sa este de sub trei microsecunde (o microsecunda este a milioana parte dintr-o secunda) pe zi.
"In urma cutremurului asiatic, cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter, s-ar putea ca o parte din masa Pamantului sa se fi deplasat spre centrul acestuia, provocand o accelerare a vitezei de rotatie cu 3 microsecunde si sa fi cauzat si o deviatie a elipsei descrisa de axa de rotatie a Pamantului, cu 2,54 centimetri. Pamantul se invarte mai repede!", spune Richard Gross, geofizician al Laboratorului de Propulsie cu Reactie al NASA.
Citește pe Antena3.ro
Calendarul sacru este impartit in 13 cicluri a cate 144.000 de zile. In jurul acestui calendar s-a tesut o fascinanta profetie, atribuita regelui-zeu Quetzalcoatl, cel caruia i-au fost dedicate celebrele piramide de la Teotihuacan, langa Ciudad de Mexico. In anul 843, Quetzalcoatl a prezis ca vor urma 13 "ere divine", urmate de 9 "ere infernale" - fiecare era (baktun) avand 52 de ani, dupa care se va intra in ultimii ani ai istoriei.
Din 843, dupa scurgerea celor 22 de perioade, ajungem exact in 1987.
De aici, o graba nebuna, o criza perpetua de timp, o evolutie foarte rapida a tehnologiei, a biologiei umane si chiar a istoriei - ultimii ani au adus schimbari rapide pe scena politicii mondiale. Curgerea timpului terestru se va mai accelera, pe masura ce ne apropiem de "Punctul Zero", care corespunde inversarii polilor magnetici ai Pamantului. Daca 24 de ore ale zilei reprezinta acum 16 ore efective, diferenta dintre acestea se va mari exponential. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista.
In ce moneda va fi platit oare timpul care ni se scurge printre degete?