x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Arhitectura romănească... La zi

Arhitectura romănească... La zi

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    11 Dec 2008   •   00:00

LUCRARE REPREZENTATIVĂ PENTRU CULTURA CONTEMPORANĂ
Cei care doresc să se pună la punct cu actualele coordonate ale arhitecturii româneşti, au în acest moment la dispoziţie instrumentul necesar! Respectiv lucrarea "A50 – 50 de birouri de arhitectură". Lansată cu puţin timp în urmă, în paginile acesteia sunt reunite pentru prima dată cele mai reprezentative birouri de arhitectură din România.



ÎN PAGINILE LUCRĂRII
Acestea sunt prezentate împreună cu arhitecţii fondatori, cu stilul lor de lucru şi cu unele dintre cele mai reuşite proiecte realizate de-a lungul timpului. Lucrarea se adresează atât publicului larg, "utilizatorilor" de arhitectură, cât şi beneficiarilor, companiilor din segmentul constucţiilor, home&garden, precum şi celor pasionaţi de acest domeniu. În paginile ei se regăsesc şi interviuri speciale cu arh. Mircea Ochinciuc – preşedinte OAR Bucureşti, arh. Dan Marin – vicepreşedinte OAR Bucureşti pe probleme de etică, Emil Barbu Popescu – preşedintele Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" şi Adrian Bold – fostul arhitect şef al Capitalei. Interviurile oferă lămuriri la întrebările legate de evoluţia Bucureştiului, a arhitecturii şi urbanismului în România.

DECORAŢIUNI UNICAT
Tot căutând... să-i spunem, "informaţie decorativă" pentru apropiatele Sărbători de Crăciun, am descoperit pe blogul designerului Raluca Alexandru (www.ralucaalexandru. blogspot.com) o colecţie extrem de interesantă de ornamente realizată manual. Nu ne-am putut abţine să v-o semnalăm, nu de alta, dar este o perioadă în care inspiraţia este la mare preţ! Veţi descoperi aici ce pot face două mâini dibace din dantelă, textile, nasturi etc. După cum punctam în numărul trecut al suplimentului nostru – că albul este printre tendinţele de culoare din acest an şi că inspiraţia origami-forme decorative din hârtie şi materiale textile este "pe val" – colecţia de ornamente "croite" de artistă este în ton cu acestea.    

×