x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Aroma "teroristă"

Aroma "teroristă"

10 Oct 2007   •   00:00

Preparatul cu ardei iute al unui bucătar dintr-un restaurant thailandez din Londra a provocat o adevărată alertă teroristă in plin centrul capitalei britanice. Aromele care veneau din bucătăria bucătarului Chalemchai Tangjariyapoon au ameţit trecătorii, astfel că poliţia a crezut că este un nor toxic, un nou atac terorist, asemănător celui din iulie, anul trecut. Apartamentele şi magazinele din zonă au fost evacuate pănă cănd poliţia şi-a dat seama care este cauza mirosului puternic. (C.D.)

Invenţie

Cercetătorii americani au descoperit un nou mecanism de studiere a măncărurilor cu ajutorul telefonului mobil. Acest telefon-detector oferă posibilitatea unei analize amănunţite atunci cănd vine vorba despre calitatea, mărimea şi cantitatea produsului respectiv. Singurul inconvenient al noii descoperiri tehnice are legătură cu imposibilitatea de a distinge intre două produse cu aceleaşi caracteristici. De exemplu, poate confunda o ceaşcă de cafea cu una de ceai. (M.S.)

Tehnologie cu băuturi

O nouă băutură carbogazoasă va fi lansată anul viitor in Marea Britanie. Nimic nou pănă acum, dar această băutură răcoritoare va avea un mecanism interesant de imbuteliere. Conform informaţiilor oferite de producători, noua sticlă trebuie păstrată in condiţii speciale, la o anumită temperatură. Atunci cănd este cumpărată, odată mişcată intr-un anumit fel, se declanşează un mecanism interior, care creează gheaţa din băutură. (M.S.)

Criză de grău

Penuria de grău inregistrată anul acesta in Zimbabwe a făcut ca in cele mai multe supermarketuri din capitala Harare să nu se mai poată livra păine. Unii proprietari se plăng că nu au mai primit produse de panificaţie incă de săptămăna trecută şi nu se ştie cu siguranţă cănd se va rezolva această problemă. In lipsa păinii, locuitorii capitalei pot cumpăra galete sau porridge. Cei mai intreprinzători merg pănă in Africa de Sud pentru a se aproviziona cu făină. Starea de fapt se datorează ultimilor opt ani de recesiune economică, Zimbabwe pierzăndu-şi statutul de "grănarul Africii australe". (S.C.)

×
Subiecte în articol: food world