x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Arta urbană colorează Capitala

Arta urbană colorează Capitala

de Alex Anghel    |    02 Aug 2009   •   00:00
Arta urbană colorează Capitala

Mountain Dew a dat din nou lovitura. După un şir lung de concursuri şi evenimente stradale, „purtătorul de cuvânt al culturii urbane" a organizat săptămâna trecută un spectaculos live mini-session de artă urbană, la Universitate, sub umbrela „Agregatu' de 4 Elemente". Cultura hip-hop a fost prezentă în Bucureşti mai mult ca oricând vara aceasta, deoarece Mountain Dew a agregat şi în 2009 patru elemente de graffiti, break dance, MC şi DJ.



Timp de patru ore, unii dintre cei mai pasionaţi şi cunoscuţi grafferi din România au pictat o structură originală alcătuită din 4 elemente specifice culturii hip-hop. Spray-uri de graffiti, adidaşi uriaşi, dar şi mai mici, microfoane, vinyl-uri au fost elementele ar­­tistice la care grafferii au muncit de zor în faţa Fân­tânii de la Universitate. Admiratorii au putut să vadă live cum arta urbană prinde viaţă în centrul Bu­cureştiului. Pentru a crea o atmosfera cu adevărat underground, beaturi-le şi skretchuri-urile au fost mixate live la platane. Sesiunea de graffiti „Agregatu de 4 Elemente" se va muta în Herăstrău luna viitoare, un­de cei mai talentaţi grafferi naţionali şi internaţio­nali, breakeri, MCi, Dji, wannabees, groupies te aş­teaptă să-ţi demonstrezi calităţile participând la cel mai important eveniment de artă urbană din Bucureşti.

Anul acesta, Agregatu' de 4 Elemente vine la pachet cu campania „Pentru Diversitate. Împotriva Discriminării", desfăşurată de Comisia European - în toate cele 27 de state membre ale UE. Cei mai tari grafferi şi tineri pasionaţi de break-dance, MC-ing, rapping vor exprima ideea de diversitate şi importanţa acceptării ei prin intermediul culturii urbane, indife­rent de religie sau convingeri, handicap, vârstă, orientare sexuală, rasă sau origine etnică.

×
Subiecte în articol: spectator