x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul BMW 328 revine după 75 de ani

BMW 328 revine după 75 de ani

de TopGear    |    22 Iul 2011   •   10:32
BMW 328 revine după 75 de ani

In prima seara, in gradina vilei d’Este, dupa discursul de deschidere al presedintelui Concorso d’Eleganza, Karl Baumer, s-a facut liniste subit si toata lumea si-a intors privirile curioase spre stanga catre aleea pe care intrau masinile. La inceput se auzea un huruit, care, pe masura ce se apropia, s-a transformat intr-un tropait metalic cum n-am mai avut ocazia sa aud pana atunci – era un BMW 328 negru din 1938.

Pe cat de modest si pricajit arata, pe atat de violent e tonul evacuarii – suna fix ca o masina de curse moderna, iar cunoscatorii se apropiau smeriti de ceea ce, in cartile istorice, e cunoscut drept cea mai competenta masina de curse din a doua jumatate a anilor ‘30.

75 de ani au trecut de cand a iesit prima bestiuta de acest gen pe portile BMW, iar acum, bavarezii s-au gandit ca ar fi frumos sa omagieze masina care le-a pus numele pe harta motorsportului cu un roadster inchinat aceleiasi ideologii – motor mic si puternic, caroserie usoara, sasiu agil si o capota prinsa cu curele de piele.

Dupa ce au oprit motorul 328-ului, a aparut si 328 Hommage. Sincer, cred ca atunci cand l-au facut, au uitat sa-i mai puna si evacuare, pentru ca cei sase cilindri in linie rageau atat de tare si atat de frumos ca ma simteam de parca tineam motorul in brate. Sau poate erau doar fluturii din stomac, nu stiu.

Cand am dat cu ochii de farurile alea, instantaneu m-am gandit ca asta ar fi masina ideala pentru urmatorul X-Men si nu cred ca e greu de inteles de ce. Arata de parca ar fi o bufnita care tocmai si-a fixat prada cu privirea. Te sperie un pic.

Totusi formele si sunetul nu sunt totul la 328 Hommage, pentru ca, desi au zis ca n-o s-o produca, dedesubt se afla un Z4 3.0i complet functional, iar ca design, vine ca o continuare a conceptului Connected Drive pe care l-am vazut la Geneva. Da, sigur n-o sa-l produca…

×