x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

23 Mai 2007   •   00:00

Mă inclin in faţa acestei bibilici, care-mi stă aşa... despuiată şi gata să se predea măinilor mele dibace şi gurilor lor hrăpăreţe. De ce mă inclin? Păi, ştiţi, cine mi-e? Bibilica asta sau, cum spunea bunica, o găină proastă africană mai poartă numele de "galina faraona" - deci a stat pe masa faraonilor.

Mă inclin in faţa acestei bibilici, care-mi stă aşa... despuiată şi gata să se predea măinilor mele dibace şi gurilor lor hrăpăreţe. De ce mă inclin? Păi, ştiţi, cine mi-e? Bibilica asta sau, cum spunea bunica, o găină proastă africană mai poartă numele de "galina faraona" - deci a stat pe masa faraonilor.

A trecut apoi prin Grecia, la Roma, unde a potolit foamea şi pofta de bunătăţi a patricienilor. Pe vremea lui Brăncoveanu se adaptase deja pe la noi, iar mai tărziu fugi mişeleşte pănă pe mesele ţarilor ruşi, de unde sări cu neruşinare direct in farfuriile sovietice. Acolo mi-o găseşte maestrul Constantin Bacalbaşa, prin anii ’30, şi o bagă in volumul "Dictatura gastronomică", să vedem şi noi cum măncau bolşevicii bibilicile cu carne gustoasă şi ouă ca de puicuţă incepătoare la ouat, dar tari de le bat pe toate cele inroşite de Paşti.Â

×
Subiecte în articol: divertisment