x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul C6 limuzina prezidenţială

C6 limuzina prezidenţială

17 Iul 2009   •   00:00
C6 limuzina prezidenţială

C6 este o maşină care îţi ridică un mare semn de întrebare. Unde este mai bine să stai: pe locul din dreapta-spate sau pe cel al şoferului? Pentru că, într-un fel, este absurd să dai banii pe o limuzină şi să nu beneficiezi de confortul ei stând în spate; dar este la fel de absurd să-ţi iei o maşină şi să decizi să nu o conduci.



Cel mai bine C6 se simte - evident - în afara oraşului. Acolo poate să îţi arate cum se manifestă cea mai comodă dintre suspensii, ce senzaţie trăieşti la 200 la oră pe autostradă având un V6 sub capotă, cum este să accelerezi la sută sub 9 secunde, cât de fină poate să fie o cutie automată atunci când e făcută cu cap şi cum este să pilotezi un autovehicul care are orice ţi-ai dori la nivel de dotări.

Ai senzaţia că te simţi într-o navă cosmică: dacă şoseaua este suficient de liberă şi nu-ţi pasă de radare, drumul nu va deveni decât o teleportare ceva mai lungă la terminarea căreia vei ajunge la destinaţie relaxat şi zâmbitor. Nu de alta în ultimii ani ai Preşedinţiei Chirac Citroen C6 a devenit limuzina prezidenţială. Şi cum modelul de serie nu era încă gata, Chirac a trebuit să se "mulţumească" a călători cu o pre-serie.

Noi am testat
Motorizare: 2.7 HDI Exclusive/ 208 CP
Acceleraţie: 0-100 km/h: 8,9 s
Viteza maximă: 230 km/h
Cutie: automată


News
Strategii comerciale. AutoItalia Group a pus la punct o strategie prin care cumpărătorii prin leasing pot achita în prima fază 50% din contravaloarea maşinii, urmând ca restul de 50% să fie achitaţi după o perioadă de graţie record, de 18 luni. Mai mult, în momentul achitării restului de plată, în 2011, poate fi aleasă fie opţiunea de a plăti integral suma rămasă (50%), fie eşalonarea acesteia pe o durată de 2 ani. În această ofertă sunt incluse toate cele 10 modele Fiat.

Noul Q7. Audi a lansat la începutul acestei luni noua generaţie de modele Q7. Mai elegant, mai eficient şi cu un nivel mai redus de emisii, Audi a îmbunătăţit şi mai mult punctele forte ale modelului Q7, sporindu-i avantajele şi făcându-l mai rafinat, mai elegant şi mai eficient. Preţul de bază pentru modelul 3.0 TDI quattro este de 45.990 euro net, pentru modelul 3.0 TDI clean diesel quattro este de 47.915 euro net fiind scutit de taxa pe poluare, iar preţul versiunii de bază a modelului 3.6 FSI quattro este de 47.879 euro net. Modelul este deja disponibil în România.

×
Subiecte în articol: auto