x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ce maşini se mai fură în Franţa

Ce maşini se mai fură în Franţa

de Irina Cristea    |    04 Feb 2010   •   00:00

Renault Twingo a fost, în 2009, preferata hoţilor de maşini din Franţa, arată rezultatele unei anchete publicate în săptămânalul Auto Plus, cea mai citită publicaţie de profil din Hexagon. Cele 250 de unităţi furate anul trecut fac din Renault Twingo lider detaşat în clasamentul mărcilor favorite ale hoţilor, transmite RFI România. Pe locul al doilea s-a clasat Smart For Two, cu numai 180 de unităţi furate.

Cele două mărci au parte de atât succes pentru că sunt de mic litraj şi au o vechime în jur de cinci ani. Piesele lor sunt foarte căutate pe piaţă şi costă destul de mult, nemaifiind în fabricaţie. În plus, atât Renault Twingo, cât şi Smart For Two sunt uşor de furat, hoţii deschizând portierele doar cu o lovitură bine centrată, scriu jurnaliştii francezi.

La extrema cealaltă ­ model recent şi greu de furat ­ se situează o altă vedetă a clasamentului. Este vorba despre Audi Q7, model foarte căutat pe pieţele est-europene şi africane. În plus, fiind robustă şi beneficiind de o motorizare puternică, înşişi hoţii sunt interesaţi de această maşină, pentru uz personal: Audi Q7 şi-a dovedit fiabilitatea în activităţi criminale cum ar fi spargerile. "În ancheta jurnaliştilor de la Auto Plus a fost considerată şi Dacia Logan, dar se pare că hoţii au ignorat-o cu desăvârşire", relatează RFI.

×
Subiecte în articol: externe