x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cei mai puternici

Cei mai puternici

de Sebastian S. Eduard    |    10 Iul 2009   •   00:00
Cei mai puternici

World Class România a adus la Bucureşti World Strong Man Tour. Admiratorii bărbaţilor cu muşchi i-au putut vedea, sâmbătă, în incinta com­plexului hotelier CentreVille, în ca­drul competiţiei World Strong Man Superseries care marchează intrarea României în faimosul circuit.



Au ridicat greutăţi imense, au cărat "pietre de mormânt" de 180 de kg, au trecut prin muncile lui Achile (foto) sau au tractat camioane. În final nu a rămas decât unul singur, cel mai puternic: americanul Marshall White. După pro­be epuizante, tânărul de 27 de ani, 191 de cm înăl­ţime şi 141 kg, câş­ti­gă­torul competiţiei America's Strongest Man 2008 s-a dovedit şi aici cel mai bun. "Cea mai grea probă a compe­ti­ţiei mi s-a părut frumuseţea fetelor din România, pe care am remarcat-o permanent", a declarat cu umor americanul.

A pierdut la mustaţă

Favoritul publicului nu a fost însă americanul ci românul de 18 ani Paul Pârjol. Cel mai tânăr participant din istoria turneului WSS, a fost la doar un pas de calificarea în ur­mătoarea etapă, ocupând locul 7 şi pierzând "la mustaţă" calificarea în urmă­toa­rea etapă, care se va desfăşura la Madison Square Garden, New York. Paul s-a declarat dezamăgit, dar a anunţat că în curând va reîncepe antrenamentele pentru competiţia de anul viitor.

STATISTICI

Bugetul lunar alocat hranei de fiecare atlet: 2,000 euro

Mărimea la haine: XXXXL

Mărime pantofi: 51

Cantitate zilnică de apă băută: 10 litri

Înalţime medie: 2 m

Greutate medie: 180 kg

Cantitate de oua consumată la micul dejun: 10

Cantitate de carne consumată la o masă de prânz: 1,5 kg carne

NEWS

Golden League, în direct la Sport 1
IAAF Golden League, cel mai important turneu atletic de pe mapamond, este transmis în direct de Sport 1, pentru al doilea an consecutiv, vineri, 10 iulie, de la ora 21:00. "Năs­­cută" în anul 1998, Gol­­den Lea­gue a adunat întotdeauna la start cei mai buni atleţi ai lumii. Premiul pus la bă­taie anul acesta este extrem de atractiv, un milion de dolari, care se împar­te între cei care câştigă toate cele şa­se etape ale competiţiei. Gabriela Sza­bo şi Violeta Szekely sunt singu­re­le românce care s-au impus până acum. Prima în 1999, când a împărţit premiul (59 de kilograme de aur) cu danezul Wilson Kipketer, în timp ce Szekely a câştigat în 2001, aurul fiind raportat la încă cinci sportivi. Sezonul 2009 Golden a debutat la Berlin şi a continuat cu Os­lo. Vineri, 10 iulie, Gol­den League ajun­ge la Roma. Urmă­toare etape fiind Paris (17 iulie), Zürich (28 august) şi Bruxelles (4 septembrie). Acesta este ultimul an în care compe­tiţia se mai numeşte Golden League, de anul vii­tor devenind Diamond League. (A.V.P.)

Ion Oncescu luptă la Las Vegas
Neînvins de trei ani, Ion Oncescu a plecat în America pentru cel mai tare meci din viaţa lui - confruntarea cu Michael Todd, campionul SUA la skan­denberg. Misiunea lui Oncescu va fi foarte grea: americanul este cu 20 de kilograme mai greu şi are un palmares impresionant la profesio­nişti. Oncescu va încerca imposibilul cu celebrul sportiv profesionist Michael Todd la Sport.ro, luni, 13 iulie, de la ora 22:00. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: sport