x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Entuziasm, mângâieri şi codiţe vesele de căţei

Entuziasm, mângâieri şi codiţe vesele de căţei

de Loreta Popa    |    11 Sep 2010   •   00:00
Entuziasm, mângâieri şi codiţe vesele de căţei

Sub oblăduirea celor de la Asociaţia GIA, la sfârşitul lunii august s-au desfăşurat primele Ateliere de Joacă pentru Copii şi Părinţi la clubul de dresaj canin RingStar.

O iniţiativă demnă de laudă, care s-a bazat pe îmbinarea dintre creaţie, joacă şi mişcarea în aer liber. Ce putea să fie mai benefic dacă nu o întâlnire între părinţi, copii şi câţiva căţei simpatici alergând prin iarbă? Apropierea dintre animale şi copii, care s-au folosit de prilej pentru a alerga desculţi prin iarbă, luând contact cu natura, a adus zâmbetul pe buzele părinţilor. La clubul de dresaj canin Ringstar din Capitală, Asociaţia GIA s-a străduit să le arate copiilor şi adulţilor cum trebuie să se comporte cu animalele în aşa fel încât interacţiunea om-animal să fie sigură şi plăcută pentru toată lumea.

În prima parte a atelierelor, peste 20 de copii au dat frâu liber imaginaţiei şi s-au distrat modelând, desenând, pictând şi colorând. Astfel au luat naştere figurine simpatice şi tablouri care mai de care mai frumoase şi mai colorate, iar cei mai îndemânatici copii au construit căsuţe pentru păsări. Părinţii şi bunicii s-au distrat cu diferite jocuri amuzante şi timp de câteva ore s-au relaxat din plin, abandonând grijile de adult. Apoi, instructorii Ringstar Club şi căţeii antrenaţi au avut un program educativ special, în cadrul căruia copiii şi părinţii au învăţat să interacţioneze în mod corect cu un căţel, să nu se teamă de contactul cu un animal, să se comporte în aşa fel încât să fie întotdeauna în siguranţă în prezenţa unui câine, indiferent dacă este un animal cu stăpân sau de pe stradă.

Nu au lipsit concursurile între copii, dar nici cele între câini, toate finalizate cu entuziasm, mângâieri şi multe codiţe vesele de căţei. Fiecare copil a primit o diplomă şi mai multe premii oferite de GIA & Royal Canin.

Acest eveniment şi-a arătat beneficiile pe care animalele le aduc în viaţa oamenilor, fie ei copii sau adulţi. Succesul acestor Ateliere de Joacă pentru Copii şi Părinţi a determinat echipa GIA să continue seria lor, pentru că sunt o echipă de oameni entuziaşti, aduşi împreună de dragostea şi respectul faţă de animale şi oameni. Vor să promoveze dreptul animalelor la o viaţă decentă, protejate de abuzuri şi suferinţe. Cu cât le explicăm copiilor noştri că au puterea de a schimba ceva, cu atât lumea în care ei vor ajunge la maturitate va fi mai bună.

×
Subiecte în articol: prieteni dragi