x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimente: Chaine des Rotisseurs

Evenimente: Chaine des Rotisseurs

14 Ian 2010   •   00:00
Evenimente: Chaine des Rotisseurs

La sfârşitul lunii ianuarie începe programul primului capitol al Confreeriei Chaine des Rotisseurs din România. Aceasta este o asociaţie internaţională de gastronomie care a reuşit să adune membri din lumea întreagă care împărtăşesc o pasiune comună pentru bucătăria rafinată, vinul bun şi preţul scăzut.

Cei prezenţi se vor putea bucura de extraordinara ospitalitate a membrilor. Din program: cina românească la restaurantul 4 Anotimpuri, în care nu va lipsi muzica tradiţională, la 23 ianuarie se va organiza un prânz în Casa Poporului, iar la 24 decembrie un brunch la Athenee Palace. (C.D.)

 

În lume
14-18 ianuarie. Food Festival 2010. Cabo San Lucas, Mexic. Vor fi degustate cele mai prestigioase sortimente de vinuri mexicane şi preparate culinare. De asemenea, maeştrii bucătari vor face demonstraţii pentru cei prezenţi.
15-31 ianuarie. Niagara Icewine. Ontario, Canada. Timp de trei săptămâni, gurmanzii vor avea parte de surprize dintre cele mai plăcute, vinurile din această regiune fiind renumite în întreaga lume.
18 ianuarie. O cină în jurul lumii. West Palm Beach, SUA. Cea de-a şasea ediţie se află sub semnul diversităţii culinare, bucătarii pregătind un meniu fabulos pentru cei care vor să guste întreaga... lume.
20-23 ianuarie. Anfas. Antalya, Turcia. Expoziţia se adresează profesioniştilor din domeniul hotelier şi gastronomic, fiind expuse ultimele tehnologii din domeniu.
16-17 ianuarie. Gusturi din Prom Country. Foster, Australia. Este un adevărat festival dedicat sortimentelor de vin şi bere, fiind implicaţi atât producătorii locali, cât şi cei din străinătate.
16 ianuarie. Festivalul fructelor de mare. Key West, SUA. Ca de fiecare dată, şi cea de-a cincea ediţie şi-a propus să fie o modalitate prin care membrii comunităţii să se cunoască şi să deguste preparate cu specific marin. De asemenea, toate fondurile strânse cu această ocazie vor fi folosite pentru susţinerea industriei pescuitului. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda