x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimente: Fericire la pachet!

Evenimente: Fericire la pachet!

04 Mar 2010   •   00:00
Evenimente: Fericire la pachet!

Despre Thailanda se vorbeşte adeseori utilizând următoarea sintagmă: Ţara Zâmbetului. Iar un ţinut care a căpătat în timp un asemenea cognomen este de la sine înţeles că e cadrul perfect pentru cei care doresc să găsească fericirea.

La asta trebuie să se fi gândit şi cei de la Total Adventure Travels - o agenţie specializată pentru Thailanda -, al cărei slogan este "Fericire la pachet!". O fericire promisă unui număr tot mai mare de turişti români şi o ofertă care include de la vacanţe de familie la shopping şi de la Spa până la "fishing adventures", pentru împătimiţii de pescuit, în locaţii care au în palmares zece recorduri mondiale în ceea ce priveşte mărimea capturilor.

Dl Bogdan Gligor (Autoritatea de Turism a Thailandei) ne spunea că anul trecut, din toată zona Balcanilor, în Thailanda au plecat 15.000 de turişti, din care 6.000 numai din România. La conferinţa de presă organizată pentru lansarea ofertei turistice pentru 2010, dl Kitinudda Suskawade Na Ayudthaya, secretar 2 al Ambasadei Thailandei la Bucureşti, remarca faptul că turismul poate fi una dintre modalităţile ideale de colaborare dintre două popoare. Incluzând aici şi oferta gastronomică.

Să ne reamintim că de câţiva ani, cu sprijinul ambasadei, se organizează la Bucureşti o serie de excelente cursuri de artă culinară thailandeză pentru profesioniştii din domeniu. (T.C.)

 

În ţară
11 februarie-8 martie. Festivalul primăverii. Bucureşti. La Sala Dalles veţi putea găsi bijuterii, cosmetice, dar şi confiserie şi ceaiuri aromate.

3-7 martie. Hotel & catering. Cluj-Napoca. La Complexul Expo Transilvania se organizează un târg specializat în echipamente pentru hoteluri şi restaurante.

6-9 martie. Expo Wood. Braşov. La Polo Expo şi Expo Center au loc expoziţii de mobilă din lemn, inclusiv pentru bucătării.

 

În lume
3-5 martie. Competiţia Internaţională de Vin. Salonic, Grecia. La competiţie participă oenologi, somelieri şi jurnalişti. Toţi cei prezenţi vor avea parte de degustări.

4-6 martie. Expoziţie internaţională de mâncare şi băuturi. Manila, Filipine.
Este cel de-al treilea an în care se organizează această expoziţie de succes.

4-14 martie. Festivalul căpşunelor. Plant City, Florida. Pe lângă expoziţii cu preparate realizate cu căpşune, se vor organiza şi programe artistice. (C.D.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda