O soluţie nouă, cu multiple beneficii, dedicată placării faţadelor este prezentă în portofoliul Romstal. Este vorba despre aşa-numita "faţadă ventilată" care "rezolvă cinci chestiuni" importante: ventilarea peretelui, izolarea termică a clădirii, inerţia termică, izolarea fonică şi protecţia împotriva apei pluviale.
Prin montajul acesteia se creează o cameră de aer între placa ceramică şi peretele clădirii. Asta pentru că plăcile ceramice nu sunt aplicate direct pe faţadă, ci prin montajul pe o structură metalică al cărei caroiaj este realizat în funcţie de dimensiunile plăcilor. Sistemul de prindere, Click-Clack, permite prinderea plăcilor fără a mai face găuri în structura metalică. Camera formată între placa ceramică şi peretele clădirii permite circulaţia unui curent de aer generând aşa-numitul "efect de horn".Aerul circulă vertical, de jos în sus, datorită densităţii diferite a aerului cald şi a celui rece. Se reuşeşte astfel menţinerea pe timpul iernii a unei temperaturi constante a peretelui acoperit de panouri de izolaţie, facilitând dispersia efectului de condensare, iar, pe timpul verii, căldura radiată este dispersată în exterior.
Campanie de înlocuire a electrocasnicelor vechi
Până la 30 septembrie, Electrolux în colaborare cu RoRec, Asociaţia Română pentru Reciclare, desfăşoară o campanie de înlocuire a electrocasnicelor vechi, oferind reduceri pentru achiziţionarea unor electrocasnice noi, eficiente energetic.
Astfel, pe perioada promoţiei, consumatorii care vor preda un echipament la unul din centrele de colectare RoRec (27 de puncte de colectare la nivel naţional) sau direct la unul din magazinele participante la promoţie vor beneficia de un discount de 200 RON la achiziţionarea unui echipament frigorific Electrolux A+. Comparativ cu media consumului de energie din 1995 (100%), consumul de energie al frigiderelor şi congelatoarelor comercializate astăzi, în funcţie de clasa de energie, este C:90%, B:75%, A:55%, A+:42%, A++:30%.
În UE există la ora actuală peste 188 milioane de electrocasnice mari mai vechi de zece ani. Dacă ar fi înlocuite, emisia de CO2 ar fi redusă cu 22 de milioane de tone pe an, iar 44 TWh de energie electrică ar fi economisite, echivalentă cu un milion de barili de petrol sau cantitatea de emisii a peste 6 milioane de autoturisme
Rame pentru aparatajul electric
Şi aparatajul electric din casă are nevoie să fie încadrat aşa încât să capete un aspect care să armonizeze cu restul decorului. O gamă nouă de rame care să încadreze o varietate de funcţii, de la întrerupătoare şi prize până la funcţii de reglare şi programare (concepute pentru a maximiza gradul de confort din încăperi), a fost recent lansată pe piaţă de Schneider Electric.
Ramele Unica Top se asortează cu orice tip de design interior, de la avangardist sau sofisticat până la disco sau retro, şi respectă ultimele tendinţe decorative. Lemnul şi metalul sunt materialele cel mai des utilizate în acest fel, noile produse fiind uşor de armonizat cu orice tip de design interior. Ramele în nuanţe de cireş, fag, tabac sau wenge se potrivesc foarte bine interioarelor clasice sau rafinate şi le conferă un aer sofisticat.