x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Hai să ardem cauciucuri!

Hai să ardem cauciucuri!

de Diana Scarlat    |    11 Oct 2009   •   00:00
Hai să ardem cauciucuri!



Derapaje controlate, cauciucuri explodate, asfalt în flăcări şi multă adrenalină în program se oferă şi astăzi în parcarea Vitantis Shopping Center din Bucureşti. Cu cei mai buni şoferi şi cele mai "lucrate maşini", pentru un public amator de senzaţii tari.

Ce poate face o maşină pe şosele, în trafic, nu se compară cu drtiftingul, mai ales atunci când cei mai buni şoferi fac demonstraţii. Şi nu e driftingul complet până nu ard cauciucurile sub tine, aruncând bucăţi incandescente în toate direcţiile. Când podeaua se-ncălzeşte din ce în ce mai atre sub picioare, iar fumul iese de jos până te acoperă în maşina care se roteşte într-o viteză ameţitoare, atunci spectacolul e complet. E adevărat că de pe margine se vede mult mai "hard" decât este în realitate, dar senzaţia de siguranţă din interiorul unei maşini care face astfel de mişcări e dată numai de şoferul care ştie ce face. Gabi Onofrei, din Braşov, este unul dintre cei mai buni şi asta am vazut-o pe propria-mi piele, ieri, când a mai demonstrat încă o dată ce ştie să facă, în parcarea Vitantis Shopping Center. Spectacolul continuă astăzi, până spre seară, cu aceleaşi senzaţii tari, concursuri şi maşini tunate despre care nu mai poţi spune exact din ce fabrică au ieşit iniţial.


SPECTACOL PE ASFALT ÎNCINS. Vitantis Shopping Center găzduieşte în acest week-end trei competiţii pentru pasionaţii de maşini: tuning, car audio şi drifting. Organizatorii premiază clientul cel mai norocos cu un model de maşină nou apărut pe piaţa din România, în valoare de aproximativ 62929,5 RON. Asociaţia Română de Tuning Auto (A.R.T.A.), împreună cu Revista 4Tuning şi Vitantis Shopping Center, au organizat acest eveniment, în parcarea Vitantis Shopping Center, pe o suprafaţă de 15.500 de metri pătraţi. Cele trei competiţii reunesc toţi pasionaţii de maşini tunate, sunet şi adrenalină, la Campionatul de Tuning, Campionatul Vitantis de Car Audio şi finala Campionatului All Star Drift. Juriul acestui eveniment este dotat cu aparatură specială iar pentru fiecare competiţe există un arbitru internaţional. La competiţie participă maşini a căror valoare depăşeşte 200,000 Euro.


ÎN DESFĂŞURARE. Pasionaţii de tunning şi drifting (arta derapajului controlat) au şi astăzi oportunitatea de a asista la un spectacol de senzaţie, după ora 12.00, când începe demonstraţia de forţă. "Pe lângă premiile 1, 2 şi 3, se vor premia şi participantul cu timpul cel mai bun, care va face cel mai spectaculos turn. Va avea loc şi o expoziţie de maşini tunate unde, de asemenea, se va premia cea mai originală şi, întrucât experţii în tuning nu pot concepe ca o maşină modificată să poată supravieţui fără un sistem audio puternic, se va premia şi calitatea şi puterea sunetului", spune Silviu Dragu, Specialist Marketing Vitantis Shopping Center.

În cadrul evenimentului vor fi şi demonstraţii de virtuozitate executate de Tengu, primul român care aleargă în campionatele profesionale de drift internaţionale, în calitate de invitat special şi preşedinte al juriului la Drift. De asemenea, vor fi organizate şi ture dedicate taxi-drift-ului pentru ca cei mai curajoşi dintre cei 5000 de vizitatori asteptaţi sa guste drift-ul pe viu. Cu ocazia Campionatului, managementul Vitantis pune la bătaie o maşina Opel Astra GTC, în valoare de 62929,5 RON. Aşa că cine vrea o maşină de ultimă generaţie, trebuie doar să facă cumpărături în valoare de 50 de RON din orice magazin din galerie (fie el Intersport, Leonardo, Kenvelo, Bamboo, Reserved, Takko, Crop Town etc.) sau 300 RON în Carrefour, Technomarket şi Mobila Bontas şi să pună voucherul primit în urna special amenajată. Toţi pasionaţii de drifting, tuning si sute de decibeli în maşină sunt aşteptaţi şi astăzi în parcarea Vitantis Shopping Center. Intrarea este gratuită.

×
Subiecte în articol: auto