x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Insignia Sports Tourer

Insignia Sports Tourer

de Sebastian S. Eduard    |    08 Ian 2010   •   00:00
Insignia Sports Tourer

Insignia continuă să facă senzaţie prin Europa, deşi acum băieţii de la Opel se reorientează cu marketingul către Noul Astra.



Şi totuşi... zilele trecute am testat Insignia Sports Tourer. Evident că maşinuţa (folosesc diminutivul numai pentru simpatie - IST nu este de loc "mică") nu te face decât să-i înjuri pe neocapitaliştii ăştia de Dâmboviţa care nu se pricep să astupe gropile din asfalt, darămite să facă autostrăzi.

VACANŢĂ. Ideea de bază este că Insignia Sports Tourer îţi dă o poftă nebună să-ţi urci familia în maşină (cu cât mai mulţi, cu atât mai bine), o tonă de bagaje şi să pleci în vacanţă undeva - să zicem în spaţiul germanic pentru a asorta maşina la peisaj.

Evident că maşina se comportă exact cum te aşteptai. Este urmaşul de drept al lui Opel Vectra, iar injecţiile cu alte ADN-uri nu i-au făcut decât bine. Interiorul este rafinat şi perfect masculin (yupiii: ce de butoaneeee!). Ţinuta de drum este plăcută, suspensiile confortabile, iar cutia automată (aflată în varianta testată de noi) suficient de economică. Spaţiul interior, este şi el exact cum te aşteptai: imens. Ceea ce te face să reflectezi, încă o dată, la o vacanţă măcar până la Viena.


Noi am testat
 Motorizare: 2.0 CDTI Ecotec/130CP
 Acceleraţie: 0-100 km/h: 11,7 s
 Viteza maximă: 210 km/h
 Cutie: 6AT
 Consum: 9,5/5,4/6,9 l

NEWS

5488-110663-34_volvo_xc60.jpg

XC60, MAŞINA FAMILIEI. Volvo XC60 a câştigat locul I la categoria "Maşina de familie a anului", din cadrul competiţiei internaţionale "Maşina anului pentru femei". În competiţie, în cadrul celor 4 categorii, s-au înscris 21 de modele, iar juriul a fost alcătuit din 8 reprezentante ale jurnaliştilor din presa auto, din 7 ţări. Astfel, în decursul ultimului an 8 reprezentante ale presei auto, din Anglia, SUA, Canada, Africa de Sud, India, Australia şi Noua Zeelandă, au testat cele 21 de modele.

5488-110664-10000_panamera.jpg

PANAMERA 10.000. La numai trei luni de la lansarea pe piaţă a modelului Porsche Panamera, a ieşit pe poarta fabricii din Leipzig maşina cu numărul 10.000. Modelul Panamera turbo de 500 CP de culoare argintie va fi livrat unui client din Singapore. "Vânzările Panamera au avut încă de la început o evoluţie spectaculoasă: am realizat deja peste 9.000 de comenzi. La scurt timp de la lansare, modelul Panamera Gran Turismo a câştigat mult râvnita distincţie «Volanul de Aur», dar şi premiul «Auto Trophy» în Germania, alături de multe alte premii internaţionale", a declarat Michael Macht, Preşedintele Consiliului Director al Porsche AG.

×
Subiecte în articol: auto