x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Linii simple şi forme esenţiale

Linii simple şi forme esenţiale

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    17 Iul 2008   •   00:00

Bucătăria este fără îndoială o funcţiune a cărei amenajare trebuie gîndită cu minuţiozitate date fiind multiplele activităţi şi condiţiile aparte de funcţionare ale sale

Bucătăria este fără îndoială o funcţiune a cărei amenajare trebuie gîndită cu minuţiozitate date fiind multiplele activităţi şi condiţiile aparte de funcţionare ale sale. Un concept de abordare, care iese în evidenţă graţie liniarităţii formale, a atenţiei la detalii şi a combinaţiilor rafinate de materiale, finisaje şi culori ne-a atras atenţia la ediţia din acest an a salonului Eurocucina.

 

O colecţie Hi-Line

Este vorba despre o colecţie adusă în prim plan de către brandul italian de mobilier Dada, pe care am admis să v-o aducem la cunoştinţa pentru a vă îmbogăţi inspiraţia atunci cînd vine vorba despre acest perimetru. Ideea generală a conceptului propus de această colecţie, pe numele ei Hi-Line este încadrată în tendinţele existente, respectiv de integrare a bucătăriei în zona de living şi de dining într-o manieră elegantă şi raţională.

 

Elemente distinctive

Suprafaţa de lucru, aşa cum a fost ea gîndită de designerii celor de la Dada, beneficiază de o abordare interesantă, respectiv ca o zonă desfăşurată foarte mult pe lungime ce are aparenţa unui pod am putea spune, pe parcursul căruia "străbaţi" de la un capăt la celălalt etapele bucătăritului. În această suprafaţă pot fi încastrate: plita pentru gătit, blatul de lucru, chiuveta. Sistemul de contrucţie al întregului ansamblu este unul modular, putînd astfel să fie generate tot felul de combinaţii ale elementelor şi, drept urmare, diferite compoziţii. Liniile simple, formele esenţiale, volumele suspendate şi subţirimea aparentă, datorată desfăşurării preponderente pe lungime, sunt caracteristici ale acestui concept care se remarcă cu personalitate în interiorul care îl adoptă. Din construcţia mobilierului nu lipseşte oţelul de cea mai bună calitate supus unui tratament ce previne păstrarea urmelor pe suprafaţă, unul dintre materialele inovative lansate la acest moment pe piaţa de profil, nu lipseşte accesorizarea dulapurilor cu sisteme de acţionare fără mîner, şi să nu uităm de acele feţe culisante ale dulapurilor care pot să acopere strict ceea ce este necesar la un moment dat. Aceste din urmă sisteme au fost iniţial adoptate în zona livingului pentru a masca spaţiul dedicat aparaturii hi-fi.

×