x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Locaţie românească într-un top mondial

Locaţie românească într-un top mondial

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    19 Iun 2008   •   00:00

Una dintre cele mai interesante destinaţii din lume, la Bucureşti
O construcţie deosebită din Bucureşti a cărei poveste merită amintită este actualul Carol Parc Hotel. Merită, pentru că de acum o să fie cunoscută de o lume întreagă din moment ce este singurul hotel din România inclus în topul HotList 2008 realizat de prestigioasa revistă Condé Nast Traveler.



Una dintre cele mai interesante destinaţii din lume, la Bucureşti
O construcţie deosebită din Bucureşti a cărei poveste merită amintită este actualul Carol Parc Hotel. Merită, pentru că de acum o să fie cunoscută de o lume întreagă din moment ce este singurul hotel din România inclus în topul HotList 2008 realizat de prestigioasa revistă Condé Nast Traveler. Ce înseamnă asta? Înseamnă că de acum acesta va fi prezent într-un ghid de referinţă care include cele mai noi şi interesante locaţii din lume, editat de celebra revistă. Pentru alcătuirea acestui top, editorii revistei au verificat personal sute de proprietăţi noi de pe întreg mapamondul, evaluînd cu rigurozitate fiecare criteriu de jurizare. Mai multe detalii despre locaţiile incluse în Hot List 2008 puteţi găsi pe http://www.concierge.com/ bestof/hotlist/2008/europe/.

Istoricul clădirii

Povestea clădirii începe în secolul al XIX-lea, în perioada Regelui Carol I. Venit din Elveţia la rugămintea regelui, celebrul arhitect Suter s-a îndrăgostit de priveliştea panoramică de pe dealul Filaret şi, combinînd elemente arhitecturale din 1900 cu elemente ale curentului românesc neo-brîncovenesc, a construit un palat minunat.
După mai bine de un secol, clădirea a intrat în proprietatea familiei Schlie-Petre. A urmat un proces de restaurare care a durat mai bine de 3 ani, implicînd experţi, istorici, designeri şi artizani faimoşi din Italia, Germania şi Austria.

Eseuri de arhitectură şi urbanism

Editura Fundaţiei Arhitext a iniţiat o colecţie de cărţi, “Arhiva de idei Arhitext”, compusă din studii, eseuri de arhitectură şi urbanism, menite să sintetizeze şi să prezinte publicului român evoluţia arhitecturii şi a ubanismului românesc în anii postdecembrişti. Sînt adunate la un loc în acest sens articolele şi interviurile publicate de Alexandru M. Sandu, de-a lungul a 17 ani în revista Arhitext şi Arhitectura. Punerea în valoare a opiniilor şi ideilor unuia dintre cei mai buni cunoscători ai urbanismului românesc s-a concretizat în două volume bilingve cu un design simplu care permite o lecturare uşoară.

Analiză imobiliară

MagazinulDeCase.ro, serviciu online de tranzacţii imobiliare directe, a anunţat rezultatele unei analize profesioniste şi independente a pieţei imobiliare din Bucureşti, care reflectă volumul ofertei rezidenţiale vechi în ultimii 4 ani, precum şi evoluţia preţurilor între 2006 şi 2008. Potrivit acestui studiu, preţul mediu pentru segmentul apartamentelor vechi, mici şi medii în Bucureşti a crescut de 2,58  ori, în ianuarie 2008 (133,628 de euro) faţă de ianuarie 2006 (51,802 de euro). Din ianuarie 2008 şi pînă în martie 2008 se înregistrează o stagnare a preţului mediu. Puteţi descărca direct întreaga analiză accesînd pagina: http://www.magazinuldecase.ro/analizaimobiliara.php.

×