x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Mâncăm româneşte, trăim sănătos

Mâncăm româneşte, trăim sănătos

03 Iun 2010   •   00:00
Mâncăm româneşte, trăim sănătos

În zilele de 21, 22 şi 23 mai a avut loc la Arenele Romane cea de-a IV-a ediţie a Târgului "Mâncăm româneşte, trăim sănătos". Timp de trei zile, 50 de expozanţi din Oltenia, Maramureş, Muntenia şi Dobrogea au prezentat bucureştenilor o ofertă variată de fructe, legume, brânzeturi, pălincă şi vin.

Evenimentul a fost structurat pe trei secţiuni: producători tradiţionali şi bio, demonstraţii de olărit, ţesut, cioplit în lemn etc., şi "Live romanian cooking", unde bucătari renumiţi au preparat bucate româneşti la grătar, ceaun etc. (M.B.)


Soluţie anticriză
În urmă cu o lună, restaurantul cu specific chinezesc Wu Xing, specializat exclusiv pe livrarea la domiciliu, a lansat serviciul Express, prin care promite să livreze în 44 de minute orice comandă în anumite zone ale Capitalei. Deşi în traficul bucureştean pare o misiune dificilă, aceasta este soluţia anticriză. Anul trecut, vânzările restaurantului au scăzut cu 1,5 milioane de euro, dar prin acest serviciu, conducerea locaţiei speră să revigoreze vânzările. Reţeta este simplă: meniu restrâns şi produse semipreparate ţinute la cald timp de două ore. (C.D.)


Expoziţie de produse ecologice şi tradiţionale
Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Siseşti" (ASAS) în colaborare cu Media Link Business organizează târgul naţional de produse ecologice şi tradiţionale. Expoziţia cu vânzare se va desfăşura pe aleea II din incinta ASAS în zilele de sâmbătă şi duminică - din luna mai până în decembrie - între orele 10:00 şi 18:00. Acest eveniment se doreşte a fi o platformă de comunicare între principalii producători, distribuitori şi consumatori de produse agroalimentare ecologice. (M.B.)


Desert Expo
La Liberty Center, la data de 27 mai, a avut loc cea de-a doua ediţie a Desert Expo-Coffee, sweets, drinks&more! Vedeta incontestabiă a evenimentului a fost ciocolata! Cu iasomie, fără zahăr, antistres, cu ardei iute, energizantă, relaxantă, cu cacao sau umplută cu cafea, ciocolata a fost dorită deopotrivă de copii, de mame şi de bunici. Pe lângă ciocolată şi îngheţată delicioasă, vizitatorii au avut parte şi de alte distracţii precum dansuri, concursuri sau sesiuni de face painting. (M.B.)


Reţete din Epoca de Aur
La Târgul de Carte Bookfest, ce se va desfăşura între 9 şi 13 iunie la Romexpo, va fi lansat pe piaţă volumul "77 de istorii şi reţete din Epoca de Aur", autor Veronica Bectaş. Cartea colegei noastre, care va apărea într-o ediţie grafică deosebită la Editura Cartex, va cuprinde o selecţie de "radiografii culinare" tipărite în "experimentul" "Scânteia - după 20 ani", publicaţie ce a apărut în anul 2009 împreună cu ziarul Jurnalul Naţional. (M.B.)


Cocoşul de Hurez
În zilele de 4, 5 şi 6 iunie se va desfăşura pe platoul Stejari din oraşul Horezu, cea de-a 40-a ediţie a concursului Cocoşul de Hurez. Manifestarea tradiţională a început în anul 1971 şi a devenit de-a lungul timpului emblema oraşului Horezu. Evenimentul va reuni ca de fiecare dată meşteri olari din toată ţara care doresc să se întreacă în acest meşteşug cu rădăcini adânci în aceste locuri. (M.B.)


Sărbătoarea brânzeturilor
Duminică, 27 iunie, în localitatea Minzier, din Franţa, se va organiza Sărbătoarea brânzeturilor franţuzeşti.
Peste 10.000 de persoane sunt aşteptate pentru a sărbători cele şapte feluri de brânzeturi Savoie. În cadrul evenimentului se vor desfăşura numeroase activităţi ludice, pedagogice, culturale, pentru persoane de toate vârstele. Nu vor lipsi degustările şi muzica tradiţională. Cei prezenţi vor putea afla reţetele după care se prepară brânzeturile, vor putea degusta din delicioasele sortimente, dar se vor putea şi întoarce acasă cu brânza preferată. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world