x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Material izolant autonivelant pentru acoperirea cu gresie

Material izolant autonivelant pentru acoperirea cu gresie

01 Mar 2008   •   00:00

Plafoane înalte împodobite cu elemente decorative din stucco, uşi duble antice, camere cu proporţii generoase: tot mai des se optează pentru ambianţa distinsă a unei case vechi, renovate cu bun gust.

Plafoane înalte împodobite cu elemente decorative din stucco, uşi duble antice, camere cu proporţii generoase: tot mai des se optează pentru ambianţa distinsă a unei case vechi, renovate cu bun gust. Cu toate acestea, dacă renovarea presupune montarea de noi podele ceramice, clădirile vechi pun o serie de probleme deosebite. Majoritatea plafoanelor suspendate vechi sunt realizate dintr-un amestec de materiale care se umflă, mai mult sau mai puţin, în funcţie de variaţiile de temperatură şi umiditate. În podelele acoperite recent cu gresie pot apărea fisuri ce trebuie prevenite prin izolarea mecanică a învelişului de pardoseală din substrat. De asemenea, în ceea ce priveşte capa­citatea de izolare fonică a pereţilor vechi, aceasta lasă deseori, de dorit: fără o izolare fonică suplimentară a pardoselilor.

 

 

Proprietăţi

Nivelarea, izolarea, reducerea zgomotului, toate aceste trei nevoi a fost gândit a fi rezolvate de un singur material creat de către PCI Augsburg GmbH. Este vorba despre  mortarul izolant autonivelant PCI Nanosilent, care rezolvă toate cele trei nevoi mai sus menţionate într-o singură operaţiune. Proprietăţile acestuia sunt date de aditivii săi, de adaosurile polimerice speciale şi de granulele de cauciuc.

 

 

 

 

Hârtie reciclată

Ziarul de dimineaţă, factura la telefon, întreţinere sau lumină, toate acestea consumă aceeaşi resursă: hârtia.

Consumăm zilnic şi suntem înconjuraţi de hârtie, avem de ales: să tăiem copaci sau să folosim deşeurile de hârtie. Ale­gerea aparţine fiecăruia dintre noi. Map Merchant Romania a ales să pro­mo­­veze conceptul de utilizare

a hârtiei reciclate prin crearea www.hartiereciclata.ro, care pune la dispoziţia vizitatorilor informaţii despre centrele de reci­cla­re a hârtiei (o listă a tuturor centrelor din România), despre avantajele utilizării hârtiei reciclate, despre cum putem proteja resursele naturale sau despre cum putem avea un birou “VERDE”.

 

 

 

Îngrijire pentru spaţiul verde

 

 

Un nou sistem combinat, destinat îngrijirii spaţiului verde, bazat pe un mo­tor de tip 4-MIX a fost adus în Ro­mânia de subsidiara locală a companiei germane Andreas STIHL AG&Co. Este vorba despre sistemul combinat KM 90 R, ce se poate folosi împreună cu o uneal­tă specifică, în funcţie de lucrarea care tre­buie efectuată. De pildă, pentru co­sirea pajiştilor există coasa FS-KM, pentru tunderea gardului viu sau a mă­ră­cinişurilor se poate alege foarfeca specială FH-KM, pentru definirea margi­nilor gazonului există cuţitul FCB-KM, iar pentru curăţenie pe suprafeţe netede sau cu asperităţi se poate monta valţul măturător KW-KM sau peria KB-KM.

×