x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

20 Iun 2007   •   00:00

Angelica Tudor, Mioveni: "Vă rog să-mi spuneţi cum se face supa franţuzească de ciuperci".

Ingrediente: o jumătate de gulie, o jumătate de varză mică, doi morcovi, trei cartofi, 500 g roşii, o cană de ciuperci tăiate fin, 100 g unt, sare, verdeaţă.

Preparare: In 75 g unt se inăbuşă zarzavaturile spălate şi tăiate fin, impreună cu ciupercile. Cănd s-au inmuiat se adaugă roşiile fierte, strecurate şi un litru şi jumătate de apă clocotită. Se dă la foc pănă cănd tot zarzavatul este bine fiert. In supieră se pun crutoane din franzelă şi se toarnă supa clocotită, apoi se adaugă restul de unt, verdeaţă tocată fin şi se serveşte presărată cu caşcaval ras.

Cornelia Petre, Comana: "Imi puteţi da o reţetă de sirop de ceapă?"

Ingrediente: 200 g ceapă curăţată şi tocată, două pahare de apă, 100 g miere.

Preparare: Puneţi ceapa in apă, la fiert, la foc domol, intr-un vas emailat. Acoperiţi şi lăsaţi pănă scade lichidul la jumătate. Răciţi şi strecuraţi. Puneţi lichidul intr-o sticlă şi turnaţi mierea, astupaţi şi agitaţi bine. Păstraţi la frigider pănă la trei zile.

Floriana Precup, Vaslui: "Vă rog să mă ajutaţi să fac o glazură de vişine".

Ingrediente: o jumătate de pahar de unt moale, trei pahare de zahăr pudră, vanilie, una-două linguri de lapte, două linguri de vişine tocate (zaharisite sau din dulceaţă).

Preparare: Untul se freacă spumă şi se incorporează zahărul, vanilia şi laptele. Se mixează pănă devine consistentă şi se poate intinde. Se adaugă vişinele. Se foloseşte după imaginaţie. Se lasă două ore să se usuce inainte de a se servi.

×
Subiecte în articol: agenda